28 Kasım 2013 Perşembe

2 Zeytinyağlı Garnitür Fasulye

Zeytinyağlı Garnitür Fasulye

Zeytinyağlı Garnitür Fasulye
Bu tarifimiz oldukça basit. Et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz sağlıklı ve fasulye sevmeyenlerin bile yiyeceği taze fasulye.

Malzemeler :

250 gr taze fasulye
Tuz
Zeytinyağı
Karabiber

Hazırlanışı :

Fasulyelerimizin sadece sap kısmındaki ucunu koparıp güzelce yıkayalım. Küçük bir tencereye 2 cm yüksekliğinde su koyup fasulyeleri bütün olarak tencereye koyup kısık ateşte yaklaşık 10 dakika tencerenin kapağı kapalı halde pişirelim. Bu süre fasulyenin pişme oranına göre değişebilir.
Fasulyelerimiz pişince tenceredeki suyu dökelim. Fasulyelerimize 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip 2 dakika kadar kavuralım. Kavurma esnasında bir fiske tuz ile bir çay kaşığı kadar taze çekilmiş karabiber eklemeyi unutmayalım. Fasulyemiz hazır. Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. bu fasulyeler nasıl bu kadar yeşil :) yani fasulyenin tam pişmesi için yeşilliği kayboluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fasulyeleri on dakikayı geçmeyecek şekilde haşladıktan sonra buzlu suya atınca rengi aynen bu şekilde kalıyor. Bir de zeytinyağında kızarınca rengi canlanıyor. Deneyin bence. Ben bu fotoğrafı cep telefonu ile çekmiştim, blogumu ilk açtığım zamanlardan kalma. Yenisini yapıp tekrar çekim yapacağım, o zaman nasıl görünecek kimbilir. Teşekkür ederim.

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya