4 Ocak 2014 Cumartesi

0 Fesleğenli Mayonez

Fesleğenli Mayonez
Fesleğenli Mayonez
Fesleğen sanırım benim için büyülü bir bitki. Kokusu, tadı, yapraklarının şekli yiyeceklere kattığı inanılmaz tadı fesleğeni diğer bitkilere göre çok daha özel bir yere koyuyor. Bu tarifte sizler için mayonezli fesleğenli bir sos hazırladım. Bu karışımı balık ve et yemeklerinde, makarnada sos olarak kullanabilir kahvaltıda ekmeğin üzerine sürüp yiyebilirsiniz. Kullanım alanını kendiniz daha da genişletebilirsiniz. Bir yerde fesleğen varsa orada lezzet vardır bunu unutmayın.

Malzemeler :

10 dal taze fesleğen
Yarım çay bardağı kadar mayonez
1 acı kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı balzamik sirke
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı acı toz biber

Hazırlanışı :

Fesleğen, acı kırmızı biber ve sarımsağı ince ince doğradıktan sonra rondo kabına alın. Zeytinyağı, tuz, toz kırmızı biber ve karabiberi ekleyip rondodan geçirin. Daha sonra üzerine mayonezi ekleyip bir kaşıkla iyice karıştırın. Sosumuz hazırdır. Bir kavanoza koyup buzdolabında sakladığınızda  10 gün kadar tazeliğini koruyacaktır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya