16 Şubat 2014 Pazar

0 Patatesli Levrek


Patatesli Levrek



Patatesli Levrek
Nefis bir buluşma oldu...


Malzemeler :

Levrek (kişi başı bir adet)
4 baş orta boy soğan
2 adet iri patates
1 adet limon
1 adet domates
Dere Otu
Pul Biber
Karabiber
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı :

Soğanları soyduktan sonra halka halka doğrayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip soğan halkalarının dörtte üçünü tepsiye dizin. Soğanların üzerine dört dal dere otu koyun. Tuz, karabiber ve pul biber serpip zeytinyağı gezdirin.
Balıkların her iki yanına kesikler atın. Balıkların yanlarına ve içine tuz, karabiber ve pul biber serpin.
Balıkları soğan halkalarının üzerine koyun. Patatesleri soyduktan sonra dilediğiniz gibi doğrayıp balıkların arasına dizin. Domates ve limonu da halka halka dilimleyip balıkların üstüne koyun. Patates, domates ve balıklara da zeytinyağı gezdirip tepsiyi yağlı kağıt ile kapatın. Alttaki kağıt ile üsttekini kürdanla tutturabilirsiniz.
200 derecelik fırında 40 dakika pişirdikten sonra 5 dakika da üstü açık şekilde pişirin. Farklı bir levrek yiyeceğinize emin olabilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya