24 Mart 2014 Pazartesi

0 Ekşi Elmalı Çıtır Salata

Ekşi Elmalı Çıtır Salata
Yemek ne olursa olsun haftanın hemen hemen her günü yediğimiz tek şey salatadır. Salatalar yemeğe renk ve sağlık katar. Hazmı kolaylaştırır, yüz güldürür:-)
Benim bir salatadan eksik etmediğim üç temel malzemem vardır: nar ekşisi, balzamik sirke ve kurutulmuş fesleğen. Ekşi elmalı çıtır salatanın biraz daha çıtır olmasına özen gösterdim. Sizlerin de beğeneceğinizi umuyorum. Sağlıklı günler.


Ekşi Elmalı Çıtır Salata


Malzemeler:

2 yaprak atom marul
6 çeri domates ( veya 1 büyükçe domates)
1 adet havuç
1 adet kornişon salatalık turşusu
İkişer dal maydanoz, roka, nane ve dere otu
Bir tutam kuru fesleğen veya reyhan
Çeyrek adet ekşi elma
1 yemek kaşığı balzamik sirke
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 dal taze soğan
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı


Hazırlanışı:

Ben ekşili elma çıtır salata malzemelerini biraz irice doğruyorum ( her malzeme bir kibrit kutusunun yarısı büyüklüğünde), böylece her malzemenin tadını ayrı ayrı alabiliyorum. 
Havuç hariç, tüm sebzeleri irice doğrayın. Balzamik sirke, nar ekşisi, tuz, karabiber ve dilediğiniz kadar zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. 
Bir patates soyacağı yardımı ile havuçları fotoğrafta görüldüğü gibi, şeritler halinde doğrayıp salatanın etrafına dizin. Krallara layık bir salata hazırlamış olacaksınız. 
Şimdiden afiyet olsun dileklerimle



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya