29 Mart 2014 Cumartesi

0 Körili Karnabahar

Körili Karnabahar

Normalde karnabarı pek seven biri değilimdir, ama hem eşim çok sevdiği hem de sağlıklı bir besin olduğu için sık sık yapıyorum karnabahar yemeğini. Bu sefer olaya biraz renk katmak istedim. Karnabahar hem canlı bir renk kazandı hem de farklı bir tat kazandı. Karnabahar sevmeyenler için gayet iyi bir seçenek.

Körili Karnabahar

Malzemeler :

1 top karnabahar
1 baş soğan
2 adet sivri biber
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı


Hazırlanışı :

1 baş soğan, havuç, sivri biber ve 1 diş sarımsağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Soğan ve sarımsak şeffaflık kazanınca salçayı ve baharatları da tencereye koyup salça kavrulana kadar karıştırın. Karnabaharları çiçek çiçek parçalara ayırıp tencereye atın. Ardından karnabaharların üst seviyesine kadar kaynar su ekleyip 2 çay kaşığı tuz serperek orta ateşte pişirin. Yemeğin suyu yoğunluk kazanınca ocaktan alabilir ve maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Beğeneceğinizi umuyorum. En azından karnabar sevmeyenler de rahatlıkla yiyebilir. Şimdiden afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya