4 Nisan 2014 Cuma

0 Ekmek Hamurundan Çirişli Poğaça

Bu poğaçanın hamurunda hiç yağ yok. Tadı ise oldukça lezzetli. İçindeki çiriş otu da poğaçayı sağlıklı hale getiriyor. Yapması kolay yemesi keyifli.





Malzemeler :

2 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı toz maya
Çiriş otu
1 dal taze soğan
5-6 dal maydanoz
Pul biber
Su
Tuz

Hazırlanışı :

Unu derin bir kaba alın. Maya ve 1 çay kaşığı tuz ile karıştırıp ılık suyla yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin. Yoğurma işlemi bitince kabı bir kapakla veya streç film ile hava almayacak şekilde kapatıp kapalı durumdaki fırına koyun. Hamur fırında 5 saat içinde mayalanacaktır.
Hamuru fırından çıkarmadan önce çiriş otu, taze soğan ve maydanozu ince ince doğrayın. 1 çay kaşığı tuz ve pul biber ile karıştırın.
Hamuru fırından çıkarın.  Mayalanınca hamurun siştiğini ve pamuk gibi yumuşak olduğunu göreceksiniz.
Hamuru eşit parçalara ayırın ( pinpon topu büyüklüğünde). El veya oklava ile inceltin. Her bir hamurun içine ot karışımını koyup klasik poğaça gibi hamuru kapatın.
Bir kasede bir yumurta sarısı ve bir kaşık yoğurdu çırpın. Poğaçaların üstüne bu karışımı sürüp, üstlerine susam ve çörek otu tohumu serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında poğaçaların üstü kızarana dek pişirin.
Fırından aldıktan sonra poğaçaları bir bezle örterek 5 dakika dinlendirin. Daha sonra da afiyetle yiyin. Sağlıcakla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya