3 Nisan 2014 Perşembe

0 Evde Kekikli Zeytinyağı Yapımı

Evde Kekikli Zeytinyağı Yapımı

Evde yetiştirdiğim limon kekiklerim iyice büyüdü, kokusunu yaymaya başladı ortalığa. Taze kekik tüketmenin tadı bir başka oluyor gerçekten. Balık yemeklerinde, makarnada kullanmak yemeğe ayrı bir lezzet katıyor. Ayrıca kahvaltılık salçada da aroma verici olarak kullanabilirsiniz.
Kekikten son olarak zeytinyağına aroma verici olarak faydalandım. Siz de evde kekik yetiştirmeye başladıysanız ya da tanesini marketten bulduysanız evde kekik aromalı zeytinyağınızı hazırlayabilirsiniz.
Peki kekik aromalı zeytinyağı nerede kullanılır? Kullanım alanı geniş olmakla beraber ben en çok kahvaltıda ekmek banmak için ve etlerimi marine etmek için kullanıyorum. Bunların dışında kırmızı et ve tavuk yemeklerinde de bu yağı kullanabilirsiniz.

Evde Kekikli Zeytinyağı Yapımı


Malzemeler :
Yarım litre saf zeytinyağı
3 dal taze kekik

Hazırlanışı :
Üç dal kekiği yarım litre zeytinyağında beklettikten sonra hemen kullanabilirsiniz. Yapımı işte bu kadar kolay. Bol kekikli günler, afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya