25 Nisan 2014 Cuma

0 Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte Etli Kuru Fasulye
Güveçte Kuru fasulyenin tadı bambaşka... Bayılacaksınız...

Güveçte Etli Kuru Fasulye

Malzemeler( 6 Kişilik)

250 gr kuru fasulye
500-750 gr kemikli kuzu eti
1 büyük baş kuru soğan
2 sivri biber
3 yemek kaşığı domates salçası
Zeytinyağı
Karabiber
Pul Biber
Tuz

Hazırlanışı:

Düdüklü tencereniz varsa fasulyeyi bir gece önceden suda bekletmenize gerek yok, yemeğe başlamadan 2 saat önceden suya koymanız yeterli. Düdüklü tencere yoksa fasulyeyi bir gece önceden suya koyun.

Eti ve suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri( beklettiğiniz suyu dökerek) düdüklü tencereye alıp üstüne 3-4 parmak geçecek şekilde temiz su ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatmadan ocağın altını açın ve su kaynayana kadar kapağı kapatmayın. Etten dolayı suyun üzerinde köpük birikecektir, bu köpüğü bir kaşıkla toplayın çöpe dökün.
Köpük bittikten sonra ocağın altını kısın ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
Tencerenin düdüğü ötmeye başladıktan sonra 25 dakika (normal tencerede 50 dk kadar) süre tutun ve süre dolunca tencereyi ocaktan alıp havasını boşaltın. Kapağı açtığınızda etlerin lokum gibi yumuşak olduğunu kuru fasulyenin de tam piştiğini göreceksiniz.

Güveci ocağa koyup altını açın, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğan ve sivri biberleri kavurun. Soğan ve biberler kavrulunca salçayı da ekleyin. Salçanın rahat erimesi ve kavrulması için çok az kaynar su dökün. Bu aşamada salçanın iyi kavrulması çok önemli, çünkü suyun neredeyse tüm yoğunluğu salçadan gelecek.
Baharat ve tuzu ekleyin. Bir kepçe ile dikkatlice etli kuru fasulyeyi güvece alın.
Orta ateşte 10 dakika kadar pişirin. 10 dakikanın sonunda su iyice yoğunluk kazanacak ve tüm malzemeler özdeşleşecektir.
Ocağın altını kapatın ve güveçte etli kuru fasulyeyi 10-15 dakika dinlendirin. Dinlendirdikten sonra yemeği servis edebilir, güzel bir ziyafet çekebilirsiniz.
Afiyet olsun, sağlıcakla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya