18 Nisan 2014 Cuma

10 Körili Ciğer Sote

Körili Ciğer Sote
Kuzu ciğerini kebabı dışında pek sevmezdim. Ama köri ve kekikle ciğer bambaşka bir aroma ve tat kazandı. Ciğer sevmeyenler mutlaka denemeli.

Körili Ciğer Sote

Körili Ciğer Sote

Malzemeler:

1 bütün kuzu ciğeri ( 600-700 gr civarı)
Zeytinyağı
Köri
Karabiber
Zerdeçal
Pul biber
Taze veya kuru kekik
Tuz

Hazırlanışı :

Ciğerleri kuşbaşı doğrayın. Fazla kanını atması için iki sefer onar dakika suda bekletin. 
Ciğeri iyice yıkayıp bir tavaya alın, ciğerlerin yarısına denk gelecek şekilde su ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Ciğerlerin üstünde biriken köpüğü bir kaşıkla alıp dökün. 
Ciğer suyunu çekince iki yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. 
 Her bir baharattan birer çay kaşığı kadar baharat serpin. İsteğe göre tuz da ekleyerek ciğeri bir güzel kavurun. 
Taze kekik yaprağı ile servis edebilirsiniz. Ciğerin tadına bayılacaksınız. Afiyet olsun.


10 yorum:

  1. Ciğer kebabını duyuyorum ama hiç tatmadım. Aslında biz de ailecek kuzu ciğerini severiz. Evde Arnavut Ciğeri olarak veya bol soğanlı yahnisini yaparız. Edirne Ciğeri de harikadır. Onu da nerede bulursak kaçırmayız. Bu postta anlattığınız pişirme usulu dikkatimi çekti. Az yağla yapılması hoşuma gitti. Denemek lazım. Ancak, ciğercimiz bize yıkamayı yasaklamışken sizin böylesine yoğun bir yıkama yapmanıza şaşırdım. Mutlu bir haftasonu dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit ayırıp yorum yazdığınız için teşekkür ederim. Ciğer kebabı kebapların neredeyse en güzelidir. Ama mutlaka kuyruk yağı ile yapılmalı. Aksi taktirde kuru olur. Benim ciğeri yıkama sebebim ise ciğerin içindeki hava boşluklarındaki kirli kanı temizlemek. Kasabanızın da bir bildiği vardır mutlaka. Ben yemeklerimin yüzde doksanında sadece iki yemek kaşığı yağ kullanıyorum. Nadiren üç kaşığa çıkar. Bu tarifimi denemenizi tavsiye ederim. Tekrar teşekkürler, saygılar.

      Sil
  2. An exquisite and most surprising, delicious recipe, really!!

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım, nefis bu tarifi yapmazsam olmaz nefis ellerinize sağlık açta değilim ama :) bir anda kendimi ekranan yapışmış buldum nefis bir lezzet.. saygılar

    YanıtlaSil
  4. Korinin cigerde uyumu nasil olur merak ediyorum en kisa zamanda deneyecegim. Cok guzel gorunuyor ellerinize saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de eşim de ciğeri sadece kebap olarak severiz. Ama çok faydalı olduğu için eşim yapmamı istedi. Köri ciğere nefis bir tat verdi. Tabi kekiği de unutmamak gerek. Ben de eşim de çok sevdik. Eminim siz de seveceksiniz. Teşekkürler, saygılar.

      Sil
  5. Bunu gerçekten sevdim..Ve deneyeceğim..Ciğerin ağır bir kokusu var ve sanırım köri bunu yok edebilecek güçte..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle deneyin. Köri ve kekik enfes bir aroma kazandırıyor ciğere. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya