16 Nisan 2014 Çarşamba

2 Zeytinyağlı Turp Otu

Zeytinyağlı Turp Otu
Çarşıda pazarda minik minik turplar görünmeye başladı. Turplar minik minik ve çok güzel. Turp otları ise taptaze ve çok lezzetli. Zeytinyağlı turp otu yemediyseniz mutlaka deneyin.

Zeytinyağlı Turp Otu


Malzemeler :

Bir bağ turp otu
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Limon


Hazırlanışı :

Turp otu biraz kumlu olduğu için iyi temizlemek gerekir. Turp otunu yapmadan önce mutlaka sirkeli suda bekletin daha sonra da iyice yıkayın.
Derin bir kapta buzlu veya soğuk su hazırlayın.
Turp otunu tuzlu (1 litre suya 1 çay kaşığı tuz) kaynar suda 3-4 dakikayı geçmemek kaydıyla haşlayın. Kaynar sudan çıkarır çıkarmaz buzlu suya sokup çıkarın. Turp otunun pişmesi duracak, böylece turp otu yeşil canlı rengini koruyacaktır.
Soğuk sudan çıkardığınız turp otlarını suyunu iyice süzerek servis tabağına alın.
Zeytinyağı, limon ve karabiber ekleyeren hafifçe karıştırın.
Turp ve domatesle süsleyerek servis edebilirsiniz. Çok lezzetli olduğuna emin olun. Şimdiden afiyet olsun. Sağlıcakla...





2 yorum:

  1. Taze ve küçük turplara bayılırım. Turp otunu hiç denemedim ama mutlaka deneyeceğim Hakkı Bey... Saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turp otu verdiğim tarifin dışında çiğ olarak da yenebilen çok lezzetli bir ot. Bence de deneyin seveceksiniz. Teşekkür ederim. Saygılar.

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya