2 Mayıs 2014 Cuma

4 Işkın (Ribes) Doğal Kanser İlacı

Işkın (Ribes)
Doğal Kanser İlacı


Geçen salı günü pazarda alışveriş yaparken rastladım bu bitkiye. Kendileri çocukluğumdan kalan bir bitki, yaklaşık 20 yıldır yememiştim. Pazarda görünce sevinçle aldım. Tadı mayhoş kiviyi andırıyor. Genellikle sadece dış kabuğu soyularak çiğ olarak tüketiliyor.

Gelelim bu bitkinin faydalarına:
İngiliz bilim adamlarının yaptıkları araştırmalara göre lösemi başta olmak üzere birçok kanser türünün gelişimini önlediği saptanmış. Bu faydasının yanı sıra hazımsızlığa, mide yanmasına ve daha birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor.
Zengin mineral ve vitamin deposu olan ışkın ayrıca şekere de bire bir. Sabahları aç karınla içilen ışkın çayı kandaki şekeri dengeleyici bir özelliğe sahip.

Olur da pazarda markette bu bitkiyle karşılaşırsanız mutlaka alıp tüketin. Çiğ olarak yemek için kabuklarını soymanız yeterli. Şekere iyi gelmesi için de suda kaynatarak çayını içebilirsiniz. 
Bu değerli bitkiyi sizlerin de tanımasını istedim.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim...


4 yorum:

  1. Merhabalar,
    Işgın yani Rhabarber Türkiye'de pek bilinmiyor.Almanların meşhur bir tartı var ''Rhabarber Kuchen'' tarifi de çok kolay inanın bana bu lezzetten vazgeçemiyeceksiniz.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Genellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bilinen ve tüketilen bir bitki. Tavsiyeniz üzerine tart tarifini araştırıp bulacağım. Tartı yapabilirsem buradan da paylaşırım.
      Çok teşekkürler yorumunuz için, saygılarımla...

      Sil
  2. Buralarda da marketlerde,pazarlarda gözükmeye basladi,hic yemedim gibi.

    Pastasini,recelini yapiyorlar, bir kere tatmistim.

    Resim harika gözüküyor,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sadece çiğ olarak yedim. Ama tartını deneyeceğim.
      Yorumunuz için teşekkürler, sağlıcakla.

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya