1 Mayıs 2014 Perşembe

4 Simit Lokmalar

Simit Lokmalar
Kahvaltı, aile ve arkadaş toplantılarınız için mükemmel ve pratik bir atıştırmalık: Simit Lokmalar


Simit Lokmalar

Malzemeler:

  • 2 adet simit
  • Lor peyniri veya çökelek
  • Kurutulmuş Domates
  • Domates
  • Zeytin
  • Taze bezelye taneleri
  • Salatalık
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Simit Lokmaları


Hazırlanışı:

Küçük bir tencerede yarım litre su kaynatıp bezelye tanelerini 3-4 dakika haşlayın. Kaynar sudan çıkarır çıkarmaz soğuk suya tutun. Böylece bezelyeler yeşil, canlı rengini koruyacaktır.
Bezelye tanelerini bir kaba alıp tuz ve karabiber serpin, biraz da zeytinyağı gezdirip bir çatalla bezelyeleri kabaca ezin.
Salatalığı kaç lokmaya koyacaksanız o sayıda halka halka dilimleyin.
Domatesleri Ortadan ikiye bölün. Hilal şeklinde dilimleyip çekirdeklerini çıkarın.
Kurutulmuş domates kullanacaksanız kuru domatesleri kaynar suda bekleterek yumuşamalarını sağlayın, daha sonra da küçük parçalar halinde doğrayın.
Zeytinleri, çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün.

Simitleri 2-3 santim uzunluğunda parçalara ayırın. Sonra her bir dilimi dikine olarak ikiye bölün.
Lor peynirini veya çökeleği her bir simit lokmasına sürün. Daha sonra dilediğiniz kadar simit lokmasına bezelye, kurutulmuş domates parçası veya zeytin koyun.
Her simit lokmasına halkalarını hafifçe ayıracak şekilde salatalık veya hilal şeklindeki domatesler ile süsleyin.
Simit lokmalarımız artık hazır.
Güzel bir kahvaltı veya aile, arkadaş toplantıları için minicik şık ve göz alıcı bir tarif yaptık. Herkes bu lokmalara bayılacak.
Afiyet olsun, sağlıcakla.


4 yorum:

  1. Hakkı bey nefis bir kahvaltılık. İçindeki malzemelerde esneklik gösterebilir. Evde şu an dün yaptığım acılı ezme var akşam üstü çökelek yerine onu sürerek denemek istiyorum. Elinize sağlık. Bu arada müsadenizle izleyiciniz oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İlhan Ağabey. Hoş geldin, sefa getirdin. Benim tarifim sadece sunum şekliydi. Malzemeleri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz elbetteki. İzleyicim olmanıza da ayrıca çok sevindim. Tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla.

      Sil
  2. It makes my mouth water every time I see a recipe your own dear friend. These are formidable baguel, tasty and without complications of elaboration. Great.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. This recipe is really a different option for breakfast. I'm so glad you like it. You can also try. Sincerely. A hug.

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya