28 Haziran 2014 Cumartesi

2 Ispanaklı-Mantarlı Gözleme

Ispanaklı-Mantarlı Gözleme
Ispanaklı-Mantarlı Gözleme

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı başladı. Allah herkesin orucunu ve dualarını kabul etsin inşallah.
Ramazan ayı yaz mevsimine denk geldiği için çok ama çok dikkatli ve hafif beslenmek gerekiyor. Sahura kalkmak orucun rahatlıkla geçmesi açısından ayrıca önemli. Sahurda hafif ve tok tutan yiyecekler yenmeli.
Size önerim her sahurda mutlaka haşlanmış yumurta ve karpuz tüketin. Yumurta hem tok tutar hem de çok sağlıklıdır. Karpuz ise vücuda su sağlar. Bunların dışında ise size çok pratik bir gözleme tarifim var. Hazır yufkadan yapıldığı için çok pratik. Üstelik bir o kadar da lezzetli.

Malzemeler:

Kişi sayısı kadar yufka
Ispanak (dondurulmuş )
Mantar
1 adet sivri biber
Zeytinyağı
Karabiber
Köri
Tuz

Hazırlanışı: 

Sivri biberi ve kişi sayısına göre belirlediğiniz mantarı (bir gözleme için 4-5 adet yetiyor) bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurmaya başlayın. Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra ıspanakları ( kişi sayısına göre bir avuç dolusu kadar) atabilirsiniz. Ispanaklar çözünüp suyunu salınca birer fiske tuz, karabiber ve köri atın.
Tüm malzemeler bütünleşince ocağın altını kapatabilirsiniz.
Yufkayı tamamen açıp bir kenarından tutup ortasına kadar katlayın. Karşıdaki köşesini de aynı şekilde ortasına katlayın. Böylece uzun bir dikdörtgen şekli oluşacak.
İç harcından göz kararı yufkanın tam ortasına koyarak kare şeklinde yayın. Yufkanın her iki köşesini içe doğru katlayarak harcın üstünü kapatın. Tavayı ısıtıp sadece bir damla zeytinyağı damlatın. Yufkayı sürekli çevirerek her iki yüzünü kızarana dek pişirin.
Daha önce böyle bir gözleme yemediyseniz tadının harika olduğunu göreceksiniz. Hemen bu gece sahurda denemeniz dileğiyle. Hayırlı Ramazanlar, sağlıcakla kalın. 

2 yorum:

  1. Nefis gorunuyor. Ellerinize saglik...
    Hayirli ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hayırlı Ramazanlar. Sağlıcakla...

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya