10 Temmuz 2014 Perşembe

4 Deniz Börülcesi Çorbası (İnternette İlk)

Deniz Börülcesi Çorbası
Deniz Börülcesi Çorbası
Bu çorbayı yapmadan önce internette "Acaba yapan var mıdır, nasıl yapmışlardır?" diye araştırma yaptım. Tüm araştırmalarıma rağmen böyle bir çorbaya rastlamadım. Bu nedenle bu çorba tarifi internette ilk. Tamamen kendi tarifim. Deniz börülcesinden çorba mı olur da diyebilirsiniz ama deniz börülcesini seven herkesin bu çorbayı da çok seveceğine hiç şüphem yok. Çok farklı bir çorba deneyimi oldu benim için. Deniz börülcesini seven herkes bu çorbayı ilk fırsatta denemeli. Çünkü çok güzel ve çok farklı oldu.

Malzemeler:

1 Demet deniz börülcesi
2 Diş sarımsak
Yarım limonun suyu
Pul biber
Nane
Kurutulmuş kırmızı biber
Karabiber
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:

Ben deniz börülcelerini önceden pişirip ayıkladığım için çorbayı yapmak çok kolay oldu.
Öncelikle deniz börülcelerini çok iyi yıkayın. Börülceler kılçıklarından rahatlıkla ayrılana dek haşlayın.
Pişen börülceleri kılçıklarından ayıklayıp bir kenara koyun.
Bir tencerede iki yemek kaşığı zeytinyağı kızdırın. 2 diş sarımsağı kızgın yağa atıp üç-dört saniye geçince hemen yarım limonun suyunu sıkın. Arzu ettiğiniz kadar karabiber serpin. Bir dakika kadar bu karışımı kavurduktan sonra deniz börülcelerini ekleyin. Deniz börülcelerini de birkaç dakika kavurun.
Bir litre kadar kaynar suyu tencereye dökün. Börülceleri sadece beş dakika pişirdikten sonra rondodan geçirin. Bir çay kaşığı tuz ve elle parçaladığınız kurutulmuş kırmızı biberi atıp on dakika daha pişirin. Küçük bir tavada iki yemek kaşığı zeytinyağıyla birer tatlı kaşığı kadar pul biber ve nane kavurun. Bu sosu çorbaya döküp ocağın altını kapatın.
İşte çorbayı yapmak bu kadar basit. Dilerseniz çorbaya sonradan da limon sıkabilirsiniz. Çok seveceğinize şüphem yok, afiyet olsun.


4 yorum:

  1. Eşim bayılır deniz börülcesine,ama çorbasını hiç duymadım..denemeye değer,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz börülcesini ben de çok seviyorum. Çorbası neden olmasın diye düşündüm. İnternette bayağı araştırdım ama hiç tarif yoktu. Denedim, çok da güzel oldu. Denemeniz dileğiyle, teşekkürler.

      Sil
  2. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Değişik ve çok lezzetli görünüyor…Mutlaka denenmeli. Afiyetler olsun. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, kesinlikle denemelisiniz. Çok beğeneceğinizi umuyorum. Sağlıcakla.

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya