15 Temmuz 2014 Salı

2 Evde Pratik Tereyağı

Evde Pratik Tereyağı
Evde Pratik Tereyağı
Tereyağının evde bu kadar pratik şekilde yapılabileceğini ben de bilmiyordum. Home Tv'de Doktor Mehmet Öz'ün programında nasıl yapıldığını öğrendim. Dr. Öz bu yöntemi bulan ya da bilen diyelim bir konuğunu çağırdı. Adam on dakikadan kısa bir sürede sadece şişe sallayarak tereyağı hazırladı.
Normalde ben de tereyağı seven biri değilim ama sağlıklı olduğu için kendimi alıştırmaya çalışıyorum. O programdan yola çıkarak ben de tereyağını yaptım. Gayet de güzel oldu.

Malzemeler:

2 paket hazır süt kreması
1 litrelik plastik şişe
Soğuk su veya buz

Hazırlanışı:

2 paket süt kremasını 1 litrelik plastik bir şişeye dökün. Kremanın üzerine de çok soğuk su veya buz parçaları atın. Şişeyi sıkıca kapatın. Şimdi spor zamanı...
Şişeyi yağ sudan ayrılana kadar çalkalayın. Bir iki dakika normal geliyor ama sonradan kol yorulmaya başlıyor. Yorulması da iyi aslında çünkü hem tereyağı hem de spor yapmış oluyorsunuz.
Çalkalama işlemi yaklaşık 10-12 dakika kadar sürebiliyor. Bu süreden sonra yağla suyun birbirinden tamamen ayrıldığını ve yağın topak haline geldiğini göreceksiniz.
Şişedeki suyu dökün. Keskin bir bıçakla şişeyi dikkatlice keserek yağı şişeden çıkarın. İşte karşınızda evde pratik tereyağı.
Tadı hafif ve gayet de güzel bir yağ çıkıyor ortaya. Mutlaka denemenizi istiyorum.
Sağlıcakla kalın. 

2 yorum:

  1. Tereyağını yaparken bende süt kaymağını almıştım ,robotta çekerek yapmış,suyunu akıtmıştım.Fakat benim tereyağım biraz kırılgandı :) parçalanması kolay oluyordu,acaba içinde ki suyunu fazla akıtmadığından olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tereyağının kırılgan olması normal aslında. Eğer ekmeğe sürdüğünzde de bu devam ediyorsa dışarda biraz beklemesi yumuşatabilir. Ama siz yine de tüm suyunu almaya çalışın. Teşekkürler.

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya