11 Temmuz 2014 Cuma

2 Kuzu Etli Taze Fasulye

Kuzu Etli Taze Fasulye
Kuzu Etli Taze Fasulye
Ramazan ayında iftarda yenebilecek hafif ve lezzetli bir yemek de taze fasulye. Daha önce zeytinyağlı fasulyeyi paylaşmıştım sizlerle. Bu sefer farklı olarak kuzu eti ile yaptım. Etli olanı zeytinyağlıya göre daha güzel oldu sanırım. Kuzu etinin verdiği aroma fasulyeyi daha lezzetli yaptı. Bu ramazan ayında iftarda mutlaka yenmesi gereken hafif bir yemek. Kuzu etini sevmeyenler varsa dana etiyle de yapabilir tabi ki. Sonuç olarak etin fasulyeye kattığı lezzet bambaşka.

Malzemeler (4 Kişilik):

Yarım kg taze fasulye
300 gr kuzu kuşbaşı (dana eti de kullanabilirsiniz)
2 adet sivribiber
1 baş kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
Maydanoz
Zeytinyağı
Karabiber
Pul biber
Zerdeçal
Tuz

Hazırlanışı:

Ben et ve fasulyeyi düdüklü tencerede pişirdiğim için yemek çok çabuk pişti. Eti düdüklü tencereye koyduktan sonra üstünü bir iki parmak geçecek kadar su ekledim. Düdüklünün kendi süzgecini de oturtarak fasulyeleri süzgece koydum. Böylece hem et pişti hem de fasulyeler buharda pişmiş oldu.
Normal şekilde anlatacak olursam;
Eti önceden 20-25 dakika pişirin.
Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayıp iki yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Daha sonra saplarını temizleyip doğradığınız fasulyeleri ve önceden pişirdiğiniz eti de ekleyin. Fasulyeler ve eti birkaç dakika kavurun.
Domates salçasını eti pişirdiğiniz su ile iyice sulandırın. Salçayı fasulyelerin üstüne dökün. Birkaç dakika da salçanın kavrulmasını sağlayın. Dilediğiniz kadar karabiber, pul biber, zerdeçal ve iki çay kaşığı tuz serpin. Domatesin kabuklarını soyun. Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye alın. Et suyunu fasulyelerin üstünü üç-dört parmak geçecek kadar ekleyin.
Orta ateşte yemeğin suyu yoğunlaşana kadar pişirin. Bir avuç dolusu maydanoz doğrayıp yemeğin üstüne atın ve ocağı kapatın. Beş dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Aynı tarifi hiç değiştirmeden kuzu gerganla hazırlayabilir miyiz? Bu arada blogunuzda kullandığınız fotoğraflar çok başarılı. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerdanla daha da lezzetli olacağını düşünüyorum. Hazırlayabilirsiniz tabi ki. Beğenileriniz için de ayrıayrıca teşekkür ederim. Saygılarımla.

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya