20 Temmuz 2014 Pazar

1 Rafadan Yumurta

Rafadan Yumurta 
Rafadan Yumurta 
İnternette rafadan yumurtanın pişirilmesiyle ilgili binlerce yazı vardır belki. Herkesin kendine göre bir pişirme tekniği var elbet. Bilim adamları bile oturup bu konuyu araştırsalar işin içinden çıkamazlar bence. Çünkü yumurtanın yapıldığı şehir, yumurtanın saklama yeri ve koşulları, yumurtayı kaynatacağınız suyun sıcaklığı vs. bir sürü etken tam olarak tarif verdiremez kimseye. Ama aslında rafadan yumurta pişirmek hiç de zor değildir. Tecrübe edip süreyi sabitlemek gerek.
Ben rafadan yumurtayı Jamie Oliver'in yemek programında anlattığı şekliyle tam olarak tutturdum. O sekiz dakika dedi, ben de tam sekiz dakika ocakta tutarak rafadan yumurtayı tutturdum.
İyi güzel de yumurtanın nerede saklandığı, ne tip bir cezve kullanıldığı ne kadar su eklendiği gibi şeyler daha önemli.
Ben kendi yöntemimi anlatayım, siz de deneyerek ideal sürenizi tutturun; yumurtanın keyfini çıkarın.

Yumurta: Buzdolabından
Cezve : Büyükçe bir cezve
Su miktarı : Yumurtaların üst seviyesiyle silme şeklinde olacak kadar
Ocağın yanma durumu: Tam orta ateşten çok az daha fazla
Süre: Ocağı açmanızla kapatmanız arasında tam 8 dakika

Rafadan yumurta yukarıda yazdığım koşullarda fotoğrafta gördüğünüz şekli aldı. Siz de rahatlıkla bu kıvamı tutturabilirsiniz. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Bu resim çok seviliyor :) Benim minik bir oyun bozanlığım var. Dublör yumurta kullanıyorum :) Hiç şaşmıyorum.

    YanıtlaSil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya