5 Temmuz 2014 Cumartesi

0 Sahurda Mutlaka Yenmesi Gereken Üç Şey

Sahurda Mutlaka Yenmesi Gereken Üç Şey

Sahurda Mutlaka Yenmesi Gereken Üç Şey

Havalar çok sıcak ve oruç tutmak gerçekten de çok güç. Yaz günü oruç tutmak insana açlıktan çok susuzluk getiriyor maalesef. İnsan oturduğu yerde bile terlediği için vücut çok fazla sıvı kaybedebiliyor.
Saat 17.00'ye geliyor bu sıcakta beni çok zorlayacak şekilde susamadım henüz. Tabi bunda evde olmamın da etkisi yok değil.
Rahat bir oruç geçirmek için üç besinin çok gerekli olduğunu düşünüyorum, keza bilimsel açıdan da öyle sanıyorum.
Salatalık ve karpuz vücudun en büyük su sağlayıcısı besinleri. Sahurda gereğinden fazla su içmektense iki adet salatalık ve iki dilim karpuz yemek çok daha gereklidir bence. Çünkü içilen fazla su kendini hemen dışarı attırıyor bir şekilde. Ama salatalık ve karpuz su gibi değil. Vücuda uzun süre sıvı sağlayıp susamanıza engel olabiliyorlar. Peynir ise içerdiği proteinden olacak sanırım insanı daha tok tutuyor. Hatta bir de bir kase yoğurt yerseniz emin olun iftara kadar insan acıkmıyor.
İşte bu nedenlerle orucunuzun daha rahat geçmesi için bu üç şeyi özellikle yemenizi tavsiye ediyorum.
Hayırlı Ramazanlar, Allah orucunuzu ve dualarınızı kabul etsin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya