12 Ağustos 2014 Salı

6 Fesleğenli Limon Sorbe

Fesleğenli Limon Sorbe

Fesleğenli Limon Sorbe
Karpuz ve çilek sorbeden sonra limon sorbe denememek olmazdı. Ama bu limon sorbede fazladan fesleğen aroması var. Üstelik kendi balkonumda kendi yetiştirdiğim fesleğenler. Fesleğen aroması limon sorbeye ayrıca bir ferahlık verdiği için sıcak yaz günleri için çok iyi bir seçenek. Yapımı yaklaşık 15 dakika kadar bir zaman alıyor. Buzlukta da 3-4 saat bekledikten sonra yenebilir kıvama geliyor. Keyifle yiyeceğiniz fesleğenli limon sorbeyi çocuklarınız da çok sevecek. Yaz bitmeden fesleğenli limon sorbeyi denemeniz dileğiyle.

Malzemeler :

3 limonun suyu
1 limonun kabuğu ( rendelenmiş)
2 şişe maden suyu
2 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
6-8 adet fesleğen yaprağı

Hazırlanışı :

Maden sularını küçük bir tencereye dökün. Pudra şekerini de ekleyerek kaynatın. 2-3 dakika kaynatmanız yeterli. Ocağın altını kapatıp soğumasını beklerken limon suyunu hazırlayabiliriz.
Limonları tam ortadan ikiye bölün. Sularını bir limon sıkacağı ile iyice sıkın. Limon kabuklarını iyice yıkayarak buzluğa atın. Sorbeyi dondurulmuş limon kabukları ile servis edeceğiz.
Limon suyunu rondo kabına alın. Bir limonun rendelenmiş kabuğunu ve fesleğen yapraklarını da ilave edip rondodan geçirin.
Şerbet soğuduysa plastik bir kaba alın. Fesleğenli ve limon kabuklu limon suyunu da bu kaba alıp karıştırın. Kabı buzluğa atıp en az 3-4 saat donmaya bırakın. Bu sürede limon kabukları da donmuş olacaktır. Buzluktan alıp limon kabukları ile servis edebilirsiniz. Mükemmel bir sunum olacak. Afiyet olsun. 

6 yorum:

  1. Good morning, as you always surprise us with a recipe not only for its attractive colorful but a mixture of flavors, in this case the most appropriate to refresh. A fantastic idea.
    A hug !!!

    YanıtlaSil
  2. Daha güzel nasıl sunulabilirdi acaba? Nefis, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Şahane görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya