13 Ekim 2014 Pazartesi

8 Zeytinyağlı Dilim Yoğurt

Zeytinyağlı Dilim Yoğurt
Zeytinyağlı Dilim Yoğurt
"Yoğurt da dilimlenir miymiş hiç?" diye sorabilirsiniz. Ama fotoğrafta gördüğünüz gibi gayet güzel dilimleniyor. Zeytinyağı ve baharatlarla da marine edildiğinde tadına doyum olmuyor.
Düzenli olarak evde yoğurt yaptığım için yoğurdun bir kısmını hep süzmek için kullanıyorum. Süzme yoğurt daha hoşuma gidiyor. Bu yoğurt ise süzme yoğurdun da ötesinde. Tıpkı bir peynir gibi sert ve dilimlenebilir. Evde yoğurt yapıyorsanız lütfen bu tarifi deneyin. Tadına bayılacaksınız.

Malzemeler: 
2 kg ev yoğurdu
Zeytinyağı
Pul Biber
Kekik
Tel süzgeç
Derin bir kap
Deterjansız yıkanmış bir tülbent


Hazırlanışı: 

Süzgeci kabın üzerine oturttuktan sonra tülbenti süzgece serin. Yoğurdu tülbentin üstüne dökerek bu şekilde buzdolabına atın. Ertesi gün tülbenti sıkıca bağlayın ve tekrar buzdolabına atın. 3 gün sonra tülbentin içindeki yoğurdu elinizle sıkarak suyunu salmasını sağlayın ve tekrar dolaba atın. Bir hafta on gün boyunca hiç ellemeyin. Toplamda 12 gün bu şekilde dolapta bekleyince yoğurt tamamen katılaşıyor ve peynir kıvamına geliyor. Fotoğrafta gördüğünüz gibi zeytinyağı ve baharatlarla tadı üst seviyeye çıkıyor. Marine etmek için dilediğiniz kadar zeytinyağı, pul biber ve kekik kullanabilirsiniz. Dilim yoğurdu mutlaka denemeniz dileğiyle. Afiyet olsun.


8 yorum:

  1. Resmi ilk gördüğümden beri aklıma düştü, bir uygun vakitte denemeli. Çok leziz olacağı açık.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadı gerçekten de çok güzel oldu. Mutlaka deneyin. Çok teşekkür ederim:-)

      Sil
  2. İlk fırsatta tülbent alacağım :) Tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden kolay gelsin, yalnız tülbenti kesinlikle deterjanla yıkamayın. Çok beğeneceksiniz, şimdiden afiyet olsun.

      Sil
  3. Her hafta süt alarak kendi yoğurdumu kendim mayalıyorum ama hiç kesilecek bir kıvamda yoğurt olmuyor tabii ki. Bir an paniğe kapıldım nasıl bu kıvamda yoğurt olabilir diye ama tarifi okuduğum zaman anlaşıldı durum.
    Elinize sağlık, kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bence siz de denemelisiniz. Saygılar...

      Sil
  4. yoğurdunu kendi yapanlardan olarak mutlaka denemek isterim :)

    Ellerinize sağlık harika olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Mutlaka deneyin; çünkü çok seveceksiniz. Saygılar.

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya