12 Ocak 2015 Pazartesi

8 Pratik Burgulu Milföy Börek

Pratik Burgulu Milföy Börek
Pratik Burgulu Milföy Börek
Kahvaltıda bugün ne yesek diye düşünmeyen ve farklı bir yiyecek arayışına girmeyen çok az kişi vardır sanırım. Zaman da kısıtlıysa genelde dolapta ne varsa onları yenir ve kahvaltı aradan çıkarılmş olur. Milföy hamuru bildiğimiz gibi çok pratik. Milföyle onlarca çeşit farklı yiyecek hazırlanabilir. Ben de kahvaltı için onlardan birini hazırladım. Ama bu sefer milföyün için de çok ama çok lezzetli bir peynir var. Burgu Peynir... Sanırım tattıktan sonra çok az kişi vazgeçmiştir bu peynirden. Hatta çocukların en sevdiği peynir de diyebiliriz.
Özellikle zamanı kısıtlı olanlar için bu tarif çok pratik. Denemeniz şiddetle önerilir:-)




Malzemeler: 

8 adet milföy hamuru 
8 adet  Burgu Peynir 
1 yumurta sarısı 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı 
Çörek otu 
Susam 

Hazırlanışı: 

Buzluktan çıkardığınız milföy hamurlarının yumuşamasını bekleyin. Burgu peynirleri ortadan ikiye kesin Yumurta sarısına zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Yumuşayan milföy hamurlarını tam ortadan ikiye kesin. Her bir parça milföy hamurunun içine ikiye böldüğünüz burgu peynirlerden birini hamurun üstüne koyarak hamuru rulo olarak sarın. Dilerseniz daha fazla peynir de koyabilirsiniz. Ruloların her iki ucunu bir çatalla bastırın. Tüm rulolara yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında börekler kızarana dek pişirin. 
Hem çok pratik hem de çok lezzetli. Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. A recipe as practical, delicious and its simplicity is like eating at any time. i love it !!!
    A hug and wish you a happy week !!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much my dear friend. A big hug and happy weekend:-))

      Sil
  2. Burgurlu diye okumusum :) peynirli miflöy cayin yaninda harika olur.Burgulu peynirli hïc yapmadim,denemeliyim.Elerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk bakışta bulgurlu diye okunuyor gerçekten :-) Burgu peynirli de çok güzel oldu. Denemenizi tavsiye ederim, üstelik çok pratik. Teşekkür ederim, saygılar:-))

      Sil
  3. milföylü börekleri çok seviyorum, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Burgulu değil de, bizim örgü peynirinden kullanırım , evde varsa eğer. Milföylü börek hem basit hem de göz dolduruyor. Ellerine sağlık. Afiyet olsun.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyarbakır örgü peyniriyle de çok güzel olur gerçekten.
      Çok teşekkür ederim, saygılarımla:-)

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya