28 Ocak 2015 Çarşamba

4 Pratik Lavaş Pizza

Pratik Lavaş Pizza
Pratik Lavaş Pizza
Canınız hiç olmadık zamanda pizza mı çekti? Evde pizza yapacak malzeme de yok!!
Daha önce lavaştan pizza tarifi görmüştüm internette. Pizza hamuru yerine lavaş ekmek kullanılmıştı. Ancak pizza yeme isteği beni ansızın yakaladı ve evde piza yapmak için gerekli malzeme de yoktu. Aklıma hemen lavaştan bir şeyler yapmak geldi. Evde ne bulduysam kullandım artık.
Fotoğrafı çektikten sonra da dilim dilim değil de dürüm gibi sarıp yedim. :-))
Siz de bir gün bu tarz pratik bir şey deneyin bence, gerçekten çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun...


Malzemeler: 

  • 1 adet hazır lavaş ekmeği (tortilla)
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek tabağı dolusu doğranmış ıspanak
  • 4-5 adet kültür mantarı
  • 1 sivri kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Köri
  • Pul biber
  • Zeytinyağı
Hazırlanışı: 

Fırını 200 dereceye getirip önceden ısınmasını sağlayın. Lavaş ekmeğine biber salçasını sürüp ısınan fırına atın. Lavaş ekmeğini fırına attıktan sonra doğranmış biber ve mantarları bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurmaya başlayın. Mantar ve biberleri kavurduktan sonra ıspanakları tavaya alın. Göz kararı tuz, karabiber, pul biber ve köri serptikten sonra yavaşça karıştırıp ocağın altını kapatın. Ispanakların hafiften yumuşayıp solması bizim için yeterli olacaktır. Fırına attığınız salçalı lavaşı çıkarın. Lavaşa bir yemek kaşığı dolusu Pınar Labne peynir sürün. Sotelediğiniz mantar ve ıspanakları lavaşın üstüne yayın. Lavaşı tekrar fırına atın ve fırını kapatın. Fırın daha önceden sıcak olduğu için pizzamızın kapalı konumdaki fırında beş dakika beklemesi kıvam için uygun olacaktır.
Pizzayı fırından aldıktan sonra dilediğiniz kadar labne peynirini pizzaya gelişi güzel dağıtarak servis edebilirsiniz. Çok pratik ve de çok lezzetli, afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Very good improvisation with an unenviable result to a pizza crust, perfect !!!
    A hug dear friend and still enjoy your recipes !!!

    YanıtlaSil
  2. Cok pratik bir tarif. Ellerinize saglik...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Süper bir fikir ;) hemen aldım tarifi ,bende zaman zaman evde bulduğum malzemeleri karıştırıp yapıyorum bu tarz şeyler ama daha çok dürüm tarzında oluyor ama pizza fikri süper :)

    YanıtlaSil
  4. Çok pratikmiş. Evde olanlarla ne harikalar yaratılıyor...:)
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya