26 Ocak 2015 Pazartesi

3 Pratik Milföy Tatlısı

Pratik Milföy Tatlısı 
Pratik Milföy Tatlısı 
Milföylü şekersiz tarif denemelerim devam ediyor. Bu sefer de çok pratik bir tatlı tarifi çıktı ortaya. Ben kakaolu krem şanti ve dondurulmuş çilek kullandım. Tadı gayet hafif ve lezzetli oldu. Ama çikolata soslu ve muzlu yapılırsa sanırım bunun tadını ikiye katlar.
Siz bu tariften yola çıkarak çikolatalı ve muzlu deneyebilirsiniz. Çok seveceğinize eminim. Kolay gelsin:-)

Malzemeler: 


  • 2 adet Milföy
  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • 1 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 kase dondurulmuş çilek veya 2 adet taze muz (dilimlenmiş)
  • Pudra Şekeri
Hazırlanışı: 

Milföyleri buzluktan çıkarıp yumuşamalarını bekleyin. Milföyleri tam ortadan ikiye bölün.
Fırını 180 dereceye getirin. Beş dakika sonra 4 parça milföy hamurunu olduğu gibi fırına atın. Milföyler yaklaşık 25 dakika içinde iyice kabarıp pişecektir. Milföyler pişerken derin bir kabın içerisine sütü, labne peynirini, balı, kakaolu krem şantiyi koyup mikser ile çırpmaya başlayın. Tüm malzemeler bütünleşip iyice yoğunlaşınca buzdolabına atın. Milföyler piştikten sonra fırından alıp soğumalarını bekleyin. Soğuduktan sonra milföyleri sandviç gibi açın. Her bir milföyün arasını hazırladığınız kakaolu krem şantiden sıkma torbası ile doldurun. Dondurulmuş çilek veya muz dilimlerini üstüne dizin. Milföyleri kapatıp üstlerine pudra şekeri serpin. Özellikle çocuklar bu pratik tatlıyı çok sevecek. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. ohhh my mother !!! see these pictures and could not catch one is a real torture.
    I have all the ingredients at home, you will not mind that makes these treats, right? I'll tell you my dear friend. A hug and happy week !!!

    YanıtlaSil
  2. This is heaven!!! Looks so delicious. Love the combination strawberries and chocolate! Hmmm - thank you for that fantastic recipe!
    Elisabeth

    YanıtlaSil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya