3 Şubat 2015 Salı

0 Beyaz Çikolatalı Muz Tatlısı


Beyaz Çikolatalı Muz Tatlısı
Beyaz Çikolatalı Muz Tatlısı
Beyaz çikolatanın muza bu kadar yakışabileceğini açıkçası tahmin etmiyordum.
Bu tarifi internette gördüğüm bir fotoğraftan yola çıkarak yaptım. Benim gördüğüm fotoğraftaki malzemelerle kullandığım malzemelerin birbiriyle ilgisi bile yok neredeyse. Şekil olarak aklıma hemen muz, renk olarak da beyaz çikolata geldi. Ömründe bir kere bile beyaz çikolata almayan ben hemen gidip beyaz çikolata aldım.

Şekil olarak o fotoğrafa bire bir tabi ki benzetemedim. Ama tat gerçekten de mükemmel. Mutlaka deneyin...


Malzemeler:

  • 1 Adet muz
  • 1 paket beyaz çikolata (80 gram)
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım poşet krem şanti
  • 1 yemek kaşığı labne peyniri
  • Hazır meyveli sos
  • Kürdan
Hazırlanışı:

Süt, krem şanti ve labne peynirini derin bir kaba alın. Bu karışım köpük kıvamı alana kadar çırpın ve kremayı buzdolabına atın. Muzu soyup üç eşit parçaya ayırın. Her bir muz parçasının içinden birer adet kürdan geçirin. Böylece eliniz muza değmeden kaldırabilirsiniz. Muz dilimlerini temiz bir tabağa alın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Muz parçalarını sırayla kürdandan tutarak çikolatayı erittiğiniz kabın üstüne getirin ve bir kaşıkla muzu beyaz çikolataya bulayın. Her üç muz parçasını da çikolataya buladıktan sonra tekrar tabağa koyun ve çikolataların soğumasını bekleyin. Servis edeceğiniz tabağın ortasına buzdolabındaki kremayı çıkararak bir sıkma torbasıyla krema sıkın. Çikolatalı muz parçasını kürdandan tutarak kremanın üstüne oturtun. Daha sonra çikolatalı muzun üstüne meyveli sos gezdirin. Tüm muz parçalarını aynı şekilde servis tabağına aldıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya