6 Nisan 2015 Pazartesi

1 Çilekli Eskimo

Çilekli Eskimo 
Çilekli Eskimo 
Taze taze çilekler bol bol çıkmışken yaza hazırlık yapmak şart. En güzel çileklerden alıp derin dondurucunuzda yaz boyu saklayabilir ve serinlemek için bol bol çilek buzlardan yapabilirsiniz.
Ben çocukken mahalle bakkalında veya mahallenin bazı evlerinde eskimo dediğimiz meyve aromalı buzlar satılırdı. Mahalle maçından önce de mahalle maçından sonra da en büyük zevkimiz tarlada oturup eskimo yemekti. Yediğimiz eskimoların içeriğini de hiçbir zaman sorgulamadık tabi. Çilekli buz da bir çeşit eskimo. Ancak içeriğinde sadece çilek ve bal var. Bu yüzden yüzde yüz doğal ve sağlıklı. Evde kendiniz yapıp çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilirsiniz.

Malzemeler (6 çubuk için):

1 çorba kasesi dolusu dondurulmuş çilek veya taze çilek
1 tatlı kaşığı bal
Çeyrek çay bardağı su

Hazırlanışı: 

Çilekli eskimo yapmak için önceden dondurulmuş çilekler daha uygun. Ancak taze çilekle de tabi ki yapabilirsiniz.
Tüm çilekleri rondoya atın, bal ve suyu ekleyin.
Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar rondodan geçirin.
Çilek püresini dondurma kalıplarına doldurup buzluğa atın. Dondurulmuş çilekten yaptıysanız 1 saat, tazesinden yaptıysanız 3-4 saat buzlukta beklemesi yeterli.

Kalıbınız yoksa plastik bardaklara da koyup dondurabilirsiniz. Yarı donuk haldeyken çileğin içine çay kaşığı saplayabilirsiniz. Böylece dondurma çubuğu görevi görmüş olur.

Afiyet olsun:-))


1 yorum:

  1. Bizde öyleydik. ya..Halbuki evde her türlü imkan var.. İlla komşunun yaptığı eskimolardan alınacaktı. Belki annelerimiz hasta oluruz diye yapmazlardı,gizli gizli alıp yerdik.:) Bir de ilaç kutularında yaparlardı, boy boy :)

    Şimdi çocuklarıma gönül rahatlığı ile yapıyorum.. Bizimkiler bayılıyorlar. Özellikle sorbeyi çok sevdiler.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya