26 Kasım 2015 Perşembe

0 Ev Yapımı Karamel Sos

Ev Yapımı Karamel Sos
Ev Yapımı Karamel Sos

Karamelli yiyecekleri çok sevdiğim halde şimdiye kadar evde karamel yapmayı hiç denememiştim. Çok ama çok geç kalmışım. Beklediğimden çok çok daha lezzetli oldu. Yapması da oldukça pratik. Karameli bir çok tatlıda, çikolata ve dondurmalarda kullanabilirsiniz. Ancak parmaklarınıza hakim olmanızda fayda var, hepsini kısa bir sürede bitirebilirsiniz:-)

Malzemeler : 

1 su bardağı toz şeker 
200 ml süt kreması 
Yarım çay bardağı su 

Hazırlanışı : 

Karamel yapmak çok kolay ancak oldukça da dikkat istiyor. Karameli yapacağınız tencere çelik ve kalın tabanlı olmalı. Tencereye dikkat etmenizde fayda var. 
Toz şekeri ve suyu tencereye alın. Orta ateşte ara ara karıştırın. 
Su çekilip şeker renk değiştirene kadar ocağın başından ayrılmayın. 
Şeker istediğiniz renge gelince ocağın altını kısın. 
Kremayı azar azar döküp sürekli karıştırın. Ilk bir iki dakika daha çok krema kokacaktır. 
3. 4. dakikadan sonra karamelin kokusunu duymaya başladıktan sonra ocağın altını kapatıp karameli soğumaya bırakabilirsiniz. Karamel sıcakken akışkan olacaktır. Ancak soğudukça yoğunlaşacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya