26 Aralık 2013 Perşembe

0 Fırında Mantar Üstü Köfte - Patates


Fırında Köfte - Patates

Fırında Köfte - Patates
Bu yemeği yapmak için sadece 3 damla yağ kullanacaksınız. Hafif, pratik ve sağlıklı bir yemek.

Malzemeler(4 kişilik ):

Yarım kg orta yağlı dana kıyma
4 adet patates
Dilediğiniz kadar mantar
Karabiber
Tuz
Kimyon
Acı toz biber
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
Zeytinyağı


Hazırlanışı :

Patatesleri elma dilimi kesin. Tuz, karabiber ve acı toz biber serpin. İki üç damla zeytinyağı damlatıp baharatları patateslere güzelce yedirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye patatesleri birbirine değmeyecek şekilde dizin.
Mantarların saplarını kesip patateslerin yanına ters şekilde dizin. Tuz ve karabiber serpin.

Köftenin hazırlanması:

Kıymaya 2 çay kaşığı tuz, taze çekilmiş karabiber, 2 çay kaşığı kimyon, rendelenmiş soğan ve sarımsağı koyup iyice yoğurun.
Köftenin yarısını küçük toplar haline getirip mantarların üstüne koyun. Diğer yarısını da elma dilimi şekline getirip tepsiye dizin. Köfte ve patatesleri ızgara modunda 45 dakika pişirin. Köftelerin üstünü ilk 35 dakika folyo ile kapalı tutun. Son 10 dakika folyoyu kaldırın. Böylece köftelerin dışı çıtır, içi yumuşak olacaktır.

Keyifle yiyeceksiniz, özellikle de çocuklarınız... Sağlıcakla...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya