20 Aralık 2013 Cuma

0 Mantar Salatası


Mantar Salatası

Mantar Salatası
Mantar sevenler bu tarife bayılacak. Ben ilk defa yaptım. Evde birbirine yakışabilecek ne varsa koydum tezgaha, başladım yapmaya. Eminim siz de çok seveceksiniz.

Malzemeler :

1 paket kültür mantarı
Bütün bir brokolinin iki çiçeği
Mısır
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Maydanoz
Kornişon salatalık turşusu
Kapari
Balzamik sirke
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yarım limon


Hazırlanışı :

Bu salatayı yapmak 20 dakikanızı alacak, tadına bayılacaksınız.
Mantarlar güzelce yıkayıp ince ince doğradıktan sonra tavaya atıp yarım çay bardağı su ekleyelim. Brokoli çiçeklerini de daha küçük çiçeklere ayırıp mantarların üzerine koyalım.  Üstüne tuz ve karabiber serptikten sonra pişmeye bırakalım.  Mantarlar suyunu salıp çekene kadar diğer malzemeleri hazırlayabiliriz.
Közlenmiş biberi küp küp, ardından Kornişon salatalıkları küçük küçük doğrayalım. Diğer malzemelerden de dilediğimiz kadar salata tabağına alıp üstüne zeytinyağı, balzamik sirke,  yarım limonun suyu ve karabiber ekleyelim.
Mantarlar da muhtemelen bu sürede suyunu salıp çekmiştir. 10 dakika kadar  soğutup mantarları da malzemelerimize ekleyelim. Güzelce karıştırıp üstüne maydanoz serpelim. Salatamız hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya