15 Nisan 2014 Salı

6 Bezelyeden Yeşil Humus

Yeşil humus tarifini ilk olarak baharatingram.com'da görmüştüm. Yeşil rengi göz alıcıydı. Ordaki tarifi baz alarak yeni bir tarif geliştirdim. Beğenmenizi umuyorum. Baharatingram'a da ayrıca teşekkürler.

Bezelyeden Yeşil Humus
Malzemeler:

250 gr taze bezelye
1 adet acı süs biberi
6 fesleğen yaprağı
1 diş sarımsak
Yarım limon
Karabiber
Pul biber
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı :

Küçük bir tencerede su kaynatın. Suya bir çay kaşığı tuz atın. Bezelye tanelerini 4 dakika kaynar suda haşlayın. Bezelyeleri kaynar sudan çıkarır çıkarmaz buzlu suya koyun. Bezelyeler buzlu suda beklerken rondo kabına acı süs biberini, fesleğen yapraklarını, yarım diş sarımsak, yarım limonun suyunu ve limon kabuğunu, taze çekilmiş karabiber tuz ve pul biber koyun. Bezelyeleri de soğuk sudan çıkarıp rondo kabına alın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı da ekleyerek malzemeleri rondodan geçirin. Sosumuz böylece hazırdır. 
Dilerseniz lavaş ekmeklerini üçgen şeklinde kesip tavada ısıtarak üçgen lavaşların bir yüzüne sarımsak sürerek sosu bu şekilde ekmeğe sürerek yiyebilirsiniz. Afiyet olsun. 




6 yorum:

  1. How original and tasty! I love your new proposal for the hummus.
    A hug.

    YanıtlaSil
  2. Hakki Bey ellerinize saglik!
    Ne kadar guzel gorunuyor...
    Tam bir Akdeniz lezzeti, cok yazlik :)
    Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim. Selamlar.

      Sil
  3. Süper olmuş,çok beğendim..Hemen deneyeceğim.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Deneyince beğeneceğinizi umuyorum. Saygılar.

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya