11 Nisan 2014 Cuma

4 Mim Harekatı

Bloglarda bir "mimlemek" dalgasıdır gidiyor. Beni mimleyen ve bu yazıyı yazmama vesile olan Böğürtlenlim'e teşekkür ederim.
"Mimlemek" kelime anlamıyla "Birini, hoşa gitmeyen veya iyi olmayan bir davranışı dolayısıyla hakkında iyi düşünülmeyenler arasına koymak"  demek. Bloglarda, gerçek anlamından farklı bir anlamda kullanılıyor. 
Asıl amaç ortaya bir konu atarak farklı düşünceleri paylaşmak, bloglarda özgün bir içerik oluşturmak. Bu sebeple de bloglar için "mimlemek" iyi bir şey.

Gelelim beni ilk defa mimleyen Böğürtlenlim'e.

Aralık 2013'te yayın hayatına başlayan blog, şimdiye dek 41 yayın paylaşmış. 41 kere maşallah diyelim.
Öncelikle belirtmeliyim ki site içeriği gerçekten çok özgün. Blogda çevirisini yaptığı ve bizlerle paylaşmak istediği yemek tarifleri de var. Böğürtlenlim site tasarımı açısından da çok beğenilir bir yapıya sahip. Kendisine çok teşekkür ederek, sitesinde yayınladığı günün sözünü de sizlerle paylaşmak istiyorum.
"Bugün özel ve güzel bir gün. Temiz havayı doldur içine, kocaman gülümse. Unutma! Sen mutlu olmazsan dönmez bu dünya."
Böğürtlenlim'i ziyaret etmenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Blogda kendinize dair bir şeyler bulacağınızdan eminim. Ziyaret için alttaki resme tıklamanız yeterli.
www.bogurtlenlim.blogspot.com.tr


İkinci olarak yayın hayatına kısa bir süre önce başlayan "Kakulelimutfak" var.

Kakulelimutfak'ın sahibesi öğretmen, ikiz çocuk sahibi bir anne. Çocuklarına ve eşine yaptığı güzel yiyecekleri bizlerle paylaşıyor. Sitesinde paylaştığı "Süt Dilimi" tarifini eşim de benim için yapmıştı. Ben de fotoğrafını paylaşmıştım. Kakulelimutfak'ın kısa zamanda iyi işlere imza atacağına inanıyorum. Benim blogumda henüz pek rastlamadığınız pasta, börek ve tatlı tariflerine Kakulelimutfak'ta ulaşabilirsiniz. Kendisine başarılar dileyerek Kakulelimutfak'ı da mimlemiş oluyorum.
Kakulelimutfak'a ulaşmak için alttaki resme tıklayınız.

http://kakulelimutfak.blogspot.com.tr/

Sırada "Dilek'le Mutfakta" var.

Dilek Abla bizlere göre oldukça tecrübeli. Blogunda yaklaşık 300 (üç yüz) yayın var. "Dilek'le Mutfakta" geniş bir okuyucu kitlesine sahip. Birbirinden lezzetli, sağlıklı ve özgün tarifi bizlerle buluşturuyor. Her ne kadar tecrübeli olsa da kendisini henüz yolun başında görüyor. Bu azmi dilerim hep aynı kalır.
Kendisi için söylenecek pek çok şey var ama siz onu en iyisi kendi blogunda ziyaret edin.
Dilekle Mutfakta blogunu ziyaret için alttaki resme tıklamanız yeterli. Sağlıcakla...

http://dilektoksoy.blogspot.com.tr/







4 yorum:

  1. Ne güzel bir yorum..ne güzel dilekler..Kaleminize sağlık..Ve mükemmel tarifleriniz için ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, ne de olsa siz başlattınız bu harekâtı...

      Sil
  2. Hakkı'cığım..Hakkımda yazdıkların için çok teşekkür ederim gerçekten..şimdi bu mimlenme konusu iyi bir şey..deee. bir yazı yazmak lazım..ama konu bulamıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Konu yine yemek olabilir bence Dilek abla, mesela Yemek Fotoğrafçılığı. Ya da aklına ne gelirse...

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya