16 Nisan 2014 Çarşamba

2 Yabani Sarımsaklı Omlet

Yabani Sarımsaklı Omlet
Baharla birlikte türlü türlü ot çıkmaya başladı. Bunlardan biri de yabani sarımsak otu. Tadı çok hafif sarımsak gibi, ama çok lezzetli ve sağlıklı. Omleti de yapılınca tadına doyum olmaz. 

Yabani Sarımsaklı Omlet

Malzemeler:

4-5 dal yabani sarımsak otu
3 yumurta
Karabiber
Pul biber
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı :

Yabani sarımsak otunu doğrayıp iki yemek kaşığı zeytinyağı ilave kavurun. Yumurtaları çırparak otların üzerine dökün. Tuz, karabiber ve pul biber serpin. Sıcak sıcak afiyetle yiyin. 



2 yorum:

  1. Yabani sarimsak otu nedir bilmiyorum ama, sarimsak yabani ya da evcil her yemege lezzet katar. Taze sarimsakla deneyecegim bir gun. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabani sarımsak otu Van otlu peynirinde kullanılan, tadı sarımsağa çok benzeyen bir ot. Bir diğer ismi Sirmo ya da Sirim. Bence sarımsakla da yapılırsa çok güzel olur. Teşekkür ederim.

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya