4 Mayıs 2014 Pazar

4 Evde Domates-Salatalık Yetiştirme

Evde Domates-Salatalık Yetiştirme

Malum çoğumuz binalarda yaşıyoruz artık, bu nedenle toprakla temasımız kısıtlı. Ama ben bahçemde kendim için yetiştiricilik yapmaya devam ediyorum. Daha önce evde kekik, kişniş ve biber yetiştirmekten söz etmiştim. Kişnişim az kaldı ama bolca taze kekiğim var. Biberlerim ise büyümeye devam ediyor.
Şimdi ise domates ve salatalık fidanı diktim saksılara.

Evde Domates-Salatalık Yetiştirme

Fotoğrafta da gördüğünüz gibi arka saksıda domates ve salatalık fidanları var. Öndeki yeşil saksıda ise daha önceden tohum ekiminin nasıl yapılacağını anlattığım biberlerim var. Biberler minnacıkta büyümeye devam ediyorlar.

Bu saksılardan hemen yan tarafta birer tane daha var. Şimdilik saksıları biraz küçük ama onları daha geniş saksılara aktaracağım böylece rahat bir ortamda büyüyecekler.

Biber tohumlarını kendim ekmiştim. Domates ve salatalık fidanlarını ise hazır satın aldım. 
Çarşıda pazarda, baharatçılarda hemen hemen her yerde fidan bulmak mümkün. Minicik plastik kaplarda satılan fidanları eve getirip saksılara aktarmak yeterli. Saksılara aktardıktan hemen sonra can suyu verilmeli ve toprağın durumuna göre sulama yapılmalı.

Ben kendi bahçemi büyütmeye devam ediyorum. Emin olun balkonda bile olsa toprağa değmek, bitkilerle ilgilenmek insana huzur veriyor. 

Yarın yetiştirdiğim iki şeyden daha bahsedeceğim bakalım onlar neymiş?
Bol topraklı, bitkili doğal günler diliyorum. Sağlıcakla.

Evde Biber Yetiştirme yazım için tıklayınız
Evde Fesleğen Yetiştirme yazım için tıklayınız
Evde Kekik-Kişniş Yetiştirme yazım için tıklayınız

4 yorum:

  1. Kizimla benim sebze yetistirmemiz aynen boyle, katiliyorum size topraga degme konusunda. Bir sekilde degmeli insan topraga. Sevgiyle yasayin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel. Kızınız da toprağın kıymetini bilsin. Her tarafımız betonla kaplı iken toprağın değeri daha çok anlaşılıyor. Siz de sevgiyle kalın Mukaddes abla, saygılarımla.

      Sil
  2. biz de eşimle bulaştık bu işe geçen sene :) ama domates de biber de yiyemedik :( öylece ağaç olma yolunda ilerliyorlar saksıdaki arkadaşlarımız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ürün vermeyince insan üzülür gerçekten de. Bakalım benim yetiştirdiklerim umarım ürün verir. Yoksa biz de ağaç sahibi olacağız sizin gibi. Teşekkürler.

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya