18 Haziran 2014 Çarşamba

6 Meyve Soslu Süt Dilimi

Meyve Soslu Süt Dilimi
Meyve Soslu Süt Dilimi
Daha az yağlı, daha az şekerli. Meyve sosunun kattığı dinamik lezzet...

Malzemeler:

1 Su bardağu un
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı Pudra Şekeri
1 Su bardağı ev yoğurdu
3 Yumurta
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
2 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket hazır meyve sosu

Krema için:

2 Paket süt kreması
2 Poşet krem şanti
2 Yemek kaşığı labne peyniri
1,5 Yemek kaşığı bal
1-2 Damla limon suyu

Hazırlanışı:

İlk önce kremasını hazırlamakta fayda var; çünkü kremanın buzdolabında soğuması gerekiyor.
Krema malzemelerini derin bir kapta koyulaşana kadar çırpın. Kremanın çırpıcıdan akmayacak bir yoğunlukta olması gerekiyor. Krema hazırsa buzdolabına atın.

Fırını 225 dereceye ayarlayın.
Pudra şekeri ve yumurtaları beş dakika aralıksız olarak çırpın. Un ve diğer malzemeleri de sırayla ekleyerek çırpmaya devam edin. İki fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru tepsilere eşit şekilde dökün. Döktüğünüz hamuru bir spatula yardımı ile tepsiye yayın. Tepsileri önceden ısıttığınız fırına atın. 7. dakikada fırını açarak tepsilerin yerini değiştirin. 3 dakika daha pişirdikten sonra fırını kapatıp kekleri fırından alın.
Keklerin üzerinde hafiften bombe oluşmuş olabilir. O bombeleri elinizle veya geniş bir spatula ile düzleştirebilirsiniz.
Kremayı buzdolabına koyduğunuz andan itibaren 1 saat geçtiyse kremayı buzdolabından alabilirsiniz. Bu sürede kekler de soğumuş olacaktır zaten.
Tüm kremayı bir kekin üstüne döküp spatula ile kekin her tarafına eşit şekilde yayın. Diğer keki de dikkatlice kaldırarak kremanın üstüne kapatın. Bu keki tam oturtarak buzdolabına atın. Tavsiyem en az bir gece buzdolabında beklemesi; çünkü gerçek lezzetini o zaman alıyor. Aynı gün yemek isterseniz de en az 2-3 saat buzdolabında bekletmenizi öneririm. Kekleri bir bıçak ile eşit dikdörtgenlere ayırın. Servis tabağına alıp üstüne hazır meyveli sos dökerek servis edin. Meyveli sos süt dilimine dinamiklik kazandırıyor.
Kolay gelsin, afiyet olsun. 

6 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sanırım tarifte süt kreması , kremşanti mi olmalı ? afiyetler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın, çok teşekkür ederim. Tarifleri sabah sabah yazdığım için bazen gözden kaçıyor. Hatalarimi ise eşim haber verince düzeltiyorum. Siz de fark etmişsiniz. Teşekkürler, saygılar.

      Sil
  2. fotoğraf bir harika. emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim Nursevin abla. Saygılarımla.

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya