30 Eylül 2014 Salı

6 Fırınlanmış Izgara Bonfile

Fırınlanmış Izgara Bonfile
Fırınlanmış Izgara Bonfile
Fotoğrafta gördüğünüz bu yemeği dışarıda bir yerlerde yeseniz 3 kişilik hesap için sanırım en az 150-200 lira arasında bir tutar ödemeniz gerekirdi. Ama evde mantar ve sebzeleri de biraz bol tutarak 3 kişinin rahat rahat doyacağı şekilde kendiniz hazırlayabilir ve emin olun en iyi et lokantalarından bile daha lezzetli yaparak sadece 25-30 liraya kendiniz mâl edebilirsiniz.
Çok ama çok lezzetli bir et yemek istiyorsanız bu tarif tam size göre.

Malzemeler:

500 gr Bonfile
300 gr Mantar
Dilediğiniz kadar sivri biber
Dilediğiniz kadar çeri domates
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Izgara tavanızı ocağa koyup altını iyice açın. Siz eti hazırlayana dek tava kızsın.
Et buzdolabındaysa eğer pişirmeden yarım saat önce mutlaka çıkarın.
Etin üzerine az miktarda zeytinyağı dökün. Varsa deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiber serpin.
Tuz ve karabiberi etin her tarafına iyice sürün.
Fırınınızı da 200 dereceye getirin, siz eti ızgaralarken fırın da ısınmış olur.
Etin iyice kızmış ızgara tavaya koyun. Mantar, biber ve domatesleri de etin etrafına dizin.
Etin her bir yüzünü 3 dakika pişirdikten sonra ızgara tavanızı doğruca fırına atın. Yalnız tavanızın fırına girmeye uygun olması gerekiyor. Değilse et ve diğer malzemeleri hemen başka bir fırın tepsisine aktarıp fırına atabilirsiniz. 200 derecelik fırında sadece 10 dakika daha pişirin ve çıkardıktan sonra 1-2 dakika dinlendirin.
Et dinlendikten sonra servis edebilir, afiyetle yiyebilirsiniz. Sağlıcakla.

29 Eylül 2014 Pazartesi

4 Kekik Salamura

Kekik Salamura
Kekik Salamura
En sevdiğim baharatları saymam gerekirse sanırım listenin başında kekik olur. Yaptığım yemeklerin neredeyse hepsine koyarım kekiği. Hele de tazesi varsa tadına doyum olmaz kekiğin. 3 saksı taze kekiğim vardı ama yazın tatile gidince maalesef kaybettim onları. Ama yakın zamanda tekrar kekik ekimi yapacağım.
Bu salamura kekiği sevgili annem yaptı, tarif de ona aittir zaten. Anneme kocaman sevgilerimi iletiyorum buradan ve hemen tarife geçiyorum.

Malzemeler: (1 Kavanozluk)

250 gr taze kekik
1 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı limon tuzu
Su (kaynamış)

Hazırlanışı:

Kekikleri saplarından güzelce ayıklayın ve yıkayın.
Kekikleri kavanoza sıkıca bastırarak kavanozu doldurun. Tuz ve limon tuzunu kekiğin üstüne koyup kaynar suyu dökün. Böylece tuz ve limon tuzu da eriyecek, kekikler de yumuşayacaktır.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirin. Bu şekilde 2 saat kadar bekletin. Kavanoz kapağı içe çökmüş olacaktır, bu da kavanozdaki havanın dışarıya çıktığının göstergesidir.
Kavanozu serin ve karanlık bir yerde saklayın. Bir hafta on gün içinde kekik yenmeye hazırdır. Afiet olsun. Sağlıcakla.

26 Eylül 2014 Cuma

11 Damak Salatası

Damak Salatası
Damak Salatası
Bu salata ağzınızın içinde ne kadar duyu varsa hepsini harekete geçirecek. Tatlı, tuzlu, ekşi ve acı. Tek bir lokmada tüm bu tatları hissedebileceksiniz. Bu yüzden bu salatanın ismini de Damak Salatası koydum.
Balık mevsimi başladı nasıl olsa özellikle de balık yiyeceğiniz zamanlarda bu salatayı mutlaka denemenizi istiyorum. Pazarlarda çilek hâlâ var, nar sezonu da zaten başladı. Ekşi nar kullanabileceğiniz gibi tatlı nar da kullanabilirsiniz. Bir de bu salataya ruh katan asıl şey bence Kekik Salamura. Kekik salamuranın tarifini ayrıca yazacağım. Büyüleyici bir lezzeti var. Denemeniz dileğiyle.

Malzemeler:

Domates
Salatalık
Nar
Marul
Roka
Maydanoz
Reyhan-Fesleğen
Çilek
Kekik salamura
Balzamik sirke
Nar ekşisi
Cin biber
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı: 

Nar tanelerini ayıklayın. Diğer tüm sebze, yeşillik ve çilekleri iri ve kabaca doğrayın. Cin biberi ince ince doğrayın. Varsa çok olmamak kaydıyla kekik salamura ekleyin. Birer yemek kaşığı kadar balzamik sirke ve nar ekşisi dökün. Dilediğiniz kadar da zeytinyağı gezdirin. Tuz ve çekilmiş tane karabiber serpin.
Tüm bu malzemeleri mutlaka elinizle nazikçe karıştırın. Tadına bakın, tablo diye damağınıza asın.
Afiyet olsun.

25 Eylül 2014 Perşembe

3 Bulgurlu, Ekşili Dolma

Bulgurlu, Ekşili Dolma
Bulgurlu, Ekşili Dolma
Daha önce bulgurlu denediniz mi bilmiyorum ama, bulgurlu dolma gerçekten de çok lezzetli. Üstelik daha sağlıklı. Dolmayı sumak suyu ile pişirdiğiniz zaman dolmanın lezzeti en üst düzeye çıkıyor diyebiliriz. Elinizin altında sumak yoksa ekşi tadı vermek için nar ekşisi de kullanabilir yine mükemmel bir lezzet yakalayabilirsiniz.

Malzemeler: (4 Kişilik)

4 adet kabak
4 adet patlıcan
8 adet dolmalık biber
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yasemin pirinci
2 adet sivri biber (ince doğranmış)
1 büyük baş soğan (ince doğranmış)
1 irice domates (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
Karabiber
Kimyon
Kakule (2 tane tohumları çıkarılıp ezilmiş)
Pul biber
Kişniş
Zerdeçal
Kuru fesleğen veya reyhan
2 su bardağı sumak (1 litre kaynar suda bekletilecek) veya çeyrek çay bardağı nar ekşisi
Tuz
Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Bulgur, pirinç, doğranmış domates, biber, maydanoz ve soğan, salça ile yaklaşık birer çay kaşığı kadar baharatı, arzu ettiğiniz kadar tuzu derin bir kaba alın. Bir çay bardağı kadar zeytinyağı ekleyip elinizle iyice karıştırın.
Sumak varsa bir çay bardağı sumak suyu ekleyerek yavaşça tekrar karıştırın. Sumak yoksa hepsini karıştırmadan önce nar ekşisini de ekleyebilirsiniz.
Karışım dinlenirken kabak, patlıcan ve domatesleri oyup dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkarın.
Tüm sebzeleri yüzde yetmiş beş oranında doldurarak ağızlarını kabaca kestiğiniz domates parçaları ile kapatabilirsiniz.
Toprak tencereniz varsa mutlaka o tencerede pişirin, tadı çok daha lezzetli oluyor.
Dolmaları dengeli bir şekilde dizip sumak suyunu ekleyin. Su seviyesi dolmaların üst seviyesine bir parmak kala kadar olacak. Sumak suyu yetmezse su ilave edebilirsiniz.
Orta ateşte su çekilene kadar pişirin.
Enfes bir dolma olacağına hiç şüpheniz olmasın, Afiyet olsun, sağlıcakla.



23 Eylül 2014 Salı

2 Köz Patlıcanlı-Biberli Fırın Omlet

Köz Patlıcanlı-Biberli Fırın Omlet
Köz Patlıcanlı-Biberli Fırın Omlet
Közlenmiş patlıcan ve közlenmiş biber sanırım en sevdiğim yiyeceklerin en başında gelir. Özellikle de közlenmiş patlıcanı o kadar çok severim ki etle bile kıyasladığım olmuştur. Bu omleti yapmak pazar günü patlıcanları nasıl değerlendirsem diye düşünürken aklıma geldi. Yapmadan önce internete baktım biraz. Biraz tarif vardı ama sadece közlenmiş patlıcanlı vardı. Benim yaptığımda közlenmiş patlıcan ve biber olduğu gibi omlet fırında pişti. Çevirme derdi olmadığı için her tarafı da eşit şekilde pişmiş oldu. İlk fırsatta mutlaka denemenizi öneriyorum; bayılacaksınız.

Malzemeler: (4 kişilik)

2 adet patlıcan
1 adet irice acı dolmalık biber
6 adet yumurta
Varsa taze veya salamura kekik ( enfes bir aroma kazandırıyor)
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber

Hazırlanışı: 

Biber ve patlıcanları fırın yerine gaz ocağında közlemenizi tavsiye ediyorum; çünkü lezzet açısından çok fark ediyor.
Biber ve patlıcanları közledikten sonra temizleyin. Güzelce yıkayıp bir bıçakla iri iri doğrayın. Doğradığınız biber ve patlıcanları yapışmaz ve fırına girebilecek bir tavanın tabanına eşit şekilde yayın. Varsa taze veya salamura kekikten çok fazla olmamak kaydıyla biber ve patlıcanların üstüne serpiştirin. 1 veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip malzemeleri hiç karıştırmadan sadece bir dakika kadar yüksek ateşte kavurun.
Yumurtaları derin bir kapta biraz çırptıktan sonra biraz tuz, karabiber ve pul biber ekledikten sonra çırpmaya devam edin. Sonra bu yumurta karışımını tavadaki közlenmiş biber ve patlıcanların üstüne eşit şekilde dökün.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırında yumurtalar şişip kızarana dek pişirin. Tavayı çıkarırken mutlaka fırın eldiveni veya kalınca bir bez kullanın. Aksi taktirde eliniz fena halde yanabilir.

Çok farklı bir omlet deneyimi olacak. Çok seveceksiniz. Afiyet olsun.

22 Eylül 2014 Pazartesi

2 Yaprak Aromalı Cin Biber Turşusu

Yaprak Aromalı Cin Biber Turşusu
Yaprak Aromalı Cin Biber Turşusu
Asma yaprağının biber turşusuna kattığı tadı tahmin bile edemezdim aslında. Birkaç yıl önce Bergama'da görev yaptığım köyde, köy pazarında ev yapımı turşu satın almıştım. Turşunun üstünde asma yaprakları vardı, tabi ben ilk defa görüyordum. İlk biberin tadına baktığımda çok ama çok hoşuma gitmişti. Tüm lezzetini asma yaprağından aldığını anladım hemen. Şimdi ise bu biber turşusunu kendim denemeye karar verdim. Sonuç mu? Mükemmel.
Siz de biber turşusu seviyorsanız mutlaka asma yaprağı ile yapın, tadına bayılacaksınız.

Malzemeler: 

1 kg cin biber (4 kavanoz çıkıyor)
Üzüm sirkesi
Deniz Tuzu
Asma yaprağı (taze veya salamura)

Hazırlanışı: 

Turşunun daha çabuk olması için biberleri iğne ile delmenizi tavsiye ederim. Böylece sirke biberlerin içine girecek ve turşunuz daha kısa sürede yenmeye hazır olacaktır.
Tüm biberleri iğne ile delin. Her bir kavanozun altına bir yemek kaşığı deniz tuzu koyun. Biberleri kavanoza sıkıca doldurun. Biberlerin üstüne de birer tatlı kaşığı deniz tuzu serpin. Kavanozu sirke ile doldurun. Daha sonra biberleri 3-4 asma yaprağı ile kapatın. Yaprakların üstüne de biraz sirke dökerek kapağı sıkıca kapatın. Serin ve karanlık bir yerde turşular 7-10 gün arasında yenecek kıvama geliyor. Daha önce asma yaprağı ile denemediyseniz mutlaka denemenizi öneriyorum. Şimdiden afiyet olsun. Sağlıcakla

18 Eylül 2014 Perşembe

2 Fırında Sardalya

Fırında Sardalya
Fırında Sardalya
Balık sezonunun açılmasıyla birlikte sezonun ilk balığını da yemiş olduk. Sardalya gerçekten çok lezzetli bir balık. Temizlemesi biraz zahmetli ve yorucu olsa da, balığın lezzetine değiyor. Balığın faydalarına geçersek saymakla bitmez zaten. Özellikle çocukların haftada mutlaka bir kere yemesi gereken en önemli gıdalardan biri. Balığın faydasını kaybetmemesi için kesinlikle kızartmamak gerekiyor. Bu açıdan fırında pişirmek en iyi seçenek. Doğru şekilde pişirildiği zaman tavadaki tadı büyük bir oranla alabiliyorsunuz zaten.

Malzemeler:

1 Kg Sardalya ( Balıkçınıza temizletebilirseniz sizden iyisi yok)
1 baş kuru soğan
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Balığı temizlettiremediyseniz iş size kaldı demektir. İlk önce balığın bullarını temizleyin. Daha sonra balığın başını tutarak yukarı doğru çekin ve koparın. Baş parmağınızı balığın karnına sokup içindeki pisliği temizleyin.Güzelce yıkayıp bir süzgece koyun, suyunun süzülmesini bekleyin.

Fırını 200 dereceye getirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kağıdın üstüne önce biraz zeytinyağı gezdirin. Daha sonra varsa deniz tuzu serpin, yoksa da evinizde hangi tuz varsa onu kullanabilirsiniz.
1 kg sardalya bir tepsiye tam olarak sığıyor. Balıkları tepsiye dizin. Az miktarda zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin. Soğanı da dörde bölerek tepsiye koyun.
Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Balığın gerçek lezzeti için suyunu kurutacak kadar pişirmemek gerek. Suyu içinde kaldığı zaman balık çok daha lezzetli olur.
Bol rokanın üstüne dizerek közlenmiş soğanla servis edebilirsiniz. Ayrıca o limon rokalar için, sıcak balığa limon sıkmanızı tavsiye etiyorum.
Afiyet olsun, sağlıcakla.

16 Eylül 2014 Salı

14 Pratik Şekersiz, Meyveli Tatlı

Pratik Şekersiz, Meyveli Tatlı
Pratik Şekersiz, Meyveli Tatlı
Canınız tatlı mı çekti? Bu tatlıyı hazırlamak sadece beş dakika. Normalde bu tip tatlılarda genellikle muhallebi kullanılıyor. Muhallebi yapmanıza da gerek yok. Özellikle aniden gelen misafirlere hazırlamak için en pratik tatlı seçeneklerinden biri olmaya aday. Üstelik içeriği dilediğiniz gibi de değiştirebilirsiniz. Başka meyveler ve farklı bisküviler de kullanabilirsiniz. İçinde şeker olmadığı için de zararlı bir tatlı değil. Bu tatlıyı diğer bir çok tatlı tarifimde olduğu gibi bal ile lezzetlendirebilirsiniz.

Malzemeler: (4 Kişilik)

1 Paket Krem Şanti
1 Paket Yulaflı Bisküvi
1 Su Bardağı Süt
1 Adet Muz
1 Su Bardağı Dolusu Çilek

Hazırlanışı:

Paketteki talimatlara göre krem şantiyi hazırlayın ve buzdolabına atın. Meyveleri dilediğiniz şekilde doğrayın.
Her bir kasenin altına (4 kase) 2 adet yulaflı bisküvi ufalayın. Krem şantiyi buzdolabından çıkarıp kaselere ufaladığınız bisküvilerin üstüne bir yemek kaşığı dolusu krem şanti yayın. Kasenin kenarlarına çilek dilimleri dizip orta kısma ikişer bisküvi daha ufalayın. Tekrar birer yemek kaşığı dolusu krem şantiyi kaselere yayın. En üste de kalan çilek ve muz dilimlerini paylaştırın. Meyvelerin üstüne de birer tatlı kaşığı bal gezdirdiniz mi işlem tamamdır. Bu şekilde hemen servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun, sağlıcakla...

15 Eylül 2014 Pazartesi

0 Çilekli ve Şeftalili Crumble

Çilekli ve Şeftalili Crumble
Çilekli ve Şeftalili Crumble
Semt pazarında taze çilek bulmuşken ve şeftalinin de tam zamanıyken bu güzel  tatlıyı yapmak şart oldu. Bu tarifi sevgili eşimle bir uçak dergisinde okumuştuk. Tarifte çilek yerine böğürtlen vardı. Taze böğürtlen bulma şansımız da olmadığı için biz de çilekle deneyelim dedik. Tereyağlı olduğu için tereyağı sevmeyenler margarin de kullanabilir. Yapması çok pratik olan bu kıtır tatlıyı mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler: 

2 su bardağı dolusu taze çilek
1 adet olgunlaşmış şeftali (küp küp kesilecek)
1 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
100 gr tereyağ

Hazırlanışı: 

Şeftali ve çilekleri küçük bir borcam tepsisine dizin. Rondo kabına un, şeker ve tereyağını atıp karışım topak topak oluncaya kadar rondodan geçirin. Bu karışımı meyvelerin üzerine elinizle serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında karışım kızarana dek pişirin.
Sıcak sıcak yemeyi denemeyin çünkü dilinizi yakma ihtimaliniz çok yüksek.
Dışarıda oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun,  sağlıcakla.

10 Eylül 2014 Çarşamba

9 Kornişon Salatalık Turşusu

Kornişon Salatalık Turşusu
Kornişon Salatalık Turşusu
Kornişon salatalık turşusunu sevmeyenimiz yoktur sanırım. Tam da turşu mevsimindeyken turşu yapmamak tabi ki olmaz. Bu tarifle ilk defa kornişon salatalık turşusu deniyorum. Tadına ben bile şaşırdım; çünkü marketlerden aldığım en kaliteli hazır turşulardan lezzet olarak hiç mi hiç farkı yok. Üstelik bu kornişon turşusu tamamen ev yapımı, hiçbir katkı maddesi yok. Bu yüzden de en kaliteli hazır turşulardan çok daha sağlıklı. Henüz kornişon salatalık turşusu kurmadıysanız bu tarif tam size göre.

Malzemeler: 

1 kg kornişon salatalık (tam olarak 2 normal 1 de küçük boy kavanozu dolduruyor)
3 su bardağı kadar üzüm sirkesi
9-10 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı dolusu tane karabiber
1 tatlı kaşığı dolusu tane kişniş
6-7 tatlı kaşığı iri tuz

Hazırlanışı:

Salatalıkları güzelce yıkayıp bir kenara koyun. Kavanozların altına birer tatlı kaşığı tuz atıp salatalıkları dizin. Salatalıkları dizdikten sonra kalan tuzu da salatalıkların üstüne eşit olarak serpin. Küçük bir tencerede 1 su bardağı sirke ilebir bardak su koyun. Baharatları ve soyulmuş sarımsakları da tencereye atarak 3-4 dakika kaynatın.
Bu karışım soğuduktan sonra eşit bir şekilde kavanozlara pay edin. Kavanozların üstünü doldurmak için sadece sirke kullanın.
Kavanoz kapaklarını sıkıca kapatıp karanlık bir yerde bir hafta içinde turşular yenecek duruma geliyor. Bu salatalıkların boyutuna göre de değişebilir tabi.
Çok ama çok memnun kalacaksınız bu tariften.
Afiyet olsun, sağlıcakla kalın. 

9 Eylül 2014 Salı

2 Zeytinyağlı Taze Barbunya

Zeytinyağlı Taze Barbunya
Zeytinyağlı Taze Barbunya
Yaz mevsiminde kuru fasulye yiyemesek de yerini dolduracak çok lezzetli bir yemek var: Zeytinyağlı Taze Barbunya.
Sarımsaklı ve bol limonlu Zeytinyağlı Taze Barbunya'yı sıcak sıcak yemek ayrı güzel, soğuduktan sonra yemek ayrı bir güzel. Sonbahar'a girmiş olsak da bunaltıcı sıcaklar bir nebze devam ediyor. Bu sıcaklarda siz de kuru fasulye yemekten çekiniyorsanız benimki Zeytinyağlı Taze Barbunya pişirin ve soğuduktan sonra yiyin. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler (4 Kişilik):

500 gr taze barbunya (kabuklarından çıkarılmış)
1 adet havuç (küp küp doğranmış)
2 adet domates (soyulmuş, küp küp doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası (1 bardak su ile sulandırılmış)
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Pul biber
Tuz

Hazırlanışı:

Barbunyaları bir tencerede bir kaç dakika haşlayıp bu suyu dökün ve barbunyaları beklemeye alın.
Bir tencerede havuçları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurmaya başlayın. Havuçlar yumuşayınca sarımsakları da atıp 10 saniye kadar da sarımsakları kavurun ve hemen domatesleri ilave edin. Domatesler yumuşayınca sulandırdığınız salçayı ilave edin. Karabiber ve pul biber serperek salçayı birkaç dakika kavurun. Barbunyaları da ilave ederek barbunyaları geçmeyecek kadar su ekleyin. 2 çay kaşığı tuz serpip barbunyaları orta ateşte pişmeye bırakın.
Barbunyalar pişince birkaç dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Sıcak da soğuk da yiyecek olsanız bol limon sıkmanızı tavsiye ediyorum.
Afiyet olsun, sağlıcakla kalın.




8 Eylül 2014 Pazartesi

8 5 Dakikada Şekersiz Narlı Dondurma

5 Dakikada Şekersiz Narlı Dondurma
5 Dakikada Şekersiz Narlı Dondurma
Son zamanlarda yemek yapmaktan çok dondurma ve sorbe tarifleri deniyorum. 5 dakika gibi kısa bir sürede dondurma mı olur demeyin. Gerçekten de sadece 5 dakikada şekersiz olduğu için hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir dondurma oldu. Başta çocuklar ve diyabet hastaları daha sonra da siz büyükler bu dondurmayı çok seveceksiniz. Ben narı çok sevdiğim için buzluğumda sürekli kendi dondurduğum narı bulunduruyorum. Siz de nar yoksa dilediğiniz meyveyle de yapabilirsiniz.

Malzemeler:

2 Su bardağı dolusu nar tanesi (dondurulmuş)
1 Su bardağı yoğurt ( tercihen ev yoğurdu)
2 Yemek kaşığı bal
Birkaç damla limon

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri rondo kabına alıp 2 dakika boyunca rondodan geçirin. Tadına bakıp isteğe bağlı olarak biraz daha bal eklemesi yapabilirsiniz. Nar tanelerinin çekirdekleri sizi rahatsız edecek kadar irilikte kaldıysa 1-2 dakika daha rondodan geçirebilirsiniz. İşte size en pratik ve en sağlıklı dondurma. Kıvamı yeterince yoğun gelmediyse 5-10 dakika arasında buzlukta bekletebilirsiniz.
Afiyet olsun, sağlıcakla kalın. 

4 Eylül 2014 Perşembe

4 Otlu, Mantarlı Omlet Dürüm

Otlu, Mantarlı Omlet Dürüm
Otlu, Mantarlı Omlet Dürüm
Omlet seviyorsanız ve bu omleti atıştırmalık olarak yemek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Aslında evde ekmek yerine lavaş olduğundan omleti dürüm yapıp yemek geldi aklıma. Lavaş ekmek yemeyi çok severim ve evde de her zaman bulundurmaya çalışırım. Omleti yaptıktan sonra ekmek olmadığını fark edince omleti dürüm yaptım. Bu tür durumlar için pratik ve gayet de lezzetli bir tarif oldu. Çocuklarınıza yumurta yedirmenin farklı bir yolu olarak da kullanabilirsiniz. Beğeneceklerine eminim.

Malzemeler: (İç malzemeleri dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz)

2 adet yumurta
1 ya da 2 adet yuvarlak lavaş ekmek
1-2 dal dere otu (ince doğranmış)
2-3 adet kültür mantarı (ince dilimlenmiş)
1 adet yeşil veya kırmızı biber
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz


Hazırlanışı:

Yumurtaları bir kasede tuz ve karabiber ekleyerek çırpın. Dere otunu ekleyerek karıştırın.
Tavada 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı kızdırıp biberi ve mantarı kavurmaya başlayın.
Mantarlar piştiğinde çırptığınız otlu yumurtayı ilave edin.
Yumurtanın her iki tarafını pişirin. Bu arada isterseniz başka bir tavada lavaşları ısıtabilirsiniz. Lavaşlar ısınınca daha lezzetli oluyor.
Omleti lavaşın üstüne koyup dürüm haline getirin. Kornişon turşusu ve süs biberi yanında iyi gider.
Şimdiden afiyet olsun, sağlıcakla.


3 Eylül 2014 Çarşamba

2 Dondurulmuş Çilekli Yoğurt Dilimleri

Dondurulmuş Çilekli Yoğurt Dilimleri
Dondurulmuş Çilekli Yoğurt Dilimleri
Hatırlarsanız daha önce Külahta Dondurulmuş Yoğurt tarifi paylaşmıştım sizlerle. Dondurulmuş çilekli yoğurdu yapmak yine aynı şekilde çok basit. Ama bu tarifte farklı olarak yulaflı bisküviler var. Bu nedenle dondurulmuş çilekli yoğurt hem çok daha lezzetli hem de bir o kadar da sağlıklı. Bu tarifi uyguladıktan sonra emin olun bir daha dondurma almayacaksınız dışarıdan.

Malzemeler: 

1 paket yulaflı bisküvi
1 kase süzme yoğurt (süzme yoğurt buz tutmayı engelliyor)
1 kase dondurulmuş çilek, vişne veya böğürtlen
1 tatlı kaşığı bal
Birkaç damla limon


Hazırlanışı:

Bisküvi dışındaki tüm malzemeleri rondo kabına alıp pürüzsüz bir kıvam alana dek çekin. 
Kıvam bisküviler arasında durmayacak kadar yumuşak olabileceğinden dondurulmuş çilekli yoğurdu on beş dakika kadar buzlukta bekletebilirsiniz. Bu sürede bisküviler de buzlukta beklesin. 
Dondurulmuş yoğurt yoğun bir kıvam kazandıysa bisküvileri de buzluktan çıkarıp iki bisküvinin arasına bir yemek kaşığı dolusu dondurulmuş yoğurt koyarak bisküvileri hafifçe bastırın. 
Tüm bisküvilere aynı işlemi uygulayıp afiyetle yiyin. İşte size 20 dakikada hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli mükemmel bir tarif. Sağlıcakla kalın.

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya