21 Haziran 2015 Pazar

1 Çikolata Soslu, Muzlu Rulo Pasta

Çikolata Soslu, Muzlu Rulo Pasta
Çikolata Soslu, Muzlu Rulo Pasta
Havalar çok sıcak ve Ramazan'ın da bu sıcaklara denk gelmesi sebebiyle hafif yiyecekler ve tatlılar tercih ediliyor. Bu rulo pastanın hem yapılışı çok kolay hem de pasta oldukça hafif.
Fotoğraftan da anlayacağınız üzere pandispanya keki oldukça süngerimsi bir dokuya sahip. Arasındaki muhallebi ve muz, üstüne dökülen çikolata sosu ile birlikte pandispanyaya harika bir lezzet kazandırıyor. 
Denemenizde fayda var:-)))

Malzemeler:

Keki için:
·         4 adet yumurta
·         1 çay bardağı toz şeker
·         1 çay bardağı un
·         1 paket vanilya
·         1 paket kabartma tozu

İçi için:
·         1 adet muz (iç malzeme)

Muhallebi için:
·         1 yemek kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı
·         3 su bardağı süt
·         1 yemek kaşığı un (silme)
·         3 yemek kaşığı mısır nişastası (silme)
·         1 paket vanilya

Sosu için:
·         1 su bardağı süt
·         Bir çikolata sos paketinin üçte biri

Hazırlanışı:
Keki hazırlamak için derin bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve bir dakika daha çırpın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökerek yayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına atın. Kekin üstü pembeleşene kadar pişirin. (10 dk kadar)
Keki fırından alarak rulo haline getirin ve soğumaya bırakın.

Muhallebiyi hazırlamak için süt, un ve mısır nişastasını pişirin. Muhallebi pişince Teremyağ Gurme Kaymaklı ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki açın ve soğuyan muhallebinin yarısını kekin üzerine dökerek yayın. Muzu ince ince dilimleyerek muhallebinin üzerine dizin.

Keki yağlı kağıt olmadan güzelce rulo yapın ve bir borcam tepsisine veya normal bir tepsiye alın. Kalan muhallebiyi de rulo kekin üzerine eşit şekilde sürün.  Çikolatalı sosu hazırlayın. Sos ılıdıktan sonra rulonun üstüne dökün.  Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Deyin diyorsan,denecektir :). Rulo pastaya karşı bir zaafım var zaten.Bu da çok güzel görünüyor.
    Ellerine sağlık.
    Afiyetle

    YanıtlaSil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya