8 Haziran 2014 Pazar

4 Mangalda Kuzu Yürek

Mangalda Kuzu Yürek 

Mangalda Kuzu Yürek 
Daha önce kuzu yüreği yemediyseniz çokz lezzetli bir tattan faydalanmamışsınız demektir. Kuzu yüreği mangalda olağüstü bir lezzettir.

Malzemeler: 4 Kişilik

600-700 gr kuzu yüreği
50-60 gr kuyruk yağı

Baharat karışımı:

2 yemek kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber


Hazırlanışı:

Tüm baharatları karıştırın.
Kuzu yüreğini üstteki deri parçasını kaldırarak kuşbaşı doğrayın.
Kuyruk yağını da kuşbaşı doğrayın. 
Her bir şişe 6-7 parça yürek, ortaya gelecek şekilde 1 parça da kuyruk yağı dizin. 
Bir tepsinin üzerine şişe geçirilmiş yürekleri dizerek yüreklerin her tarafına gelecek şekilde baharat karışımı serpin. Orta harlı ateşte yaklaşık 10 cm yükseklikte sürekli çevirerek yürekler kızarana dek pişirin. Yalnız yürekleri kurutmamaya dikkat edin. Dışı kavruk ama içi yumuşak olmalı. 

Yürekler piştikten sonra hepsini şişten çıkararak doğrama tahtasına koyun. Kalan baharat karışımından bir tutam daha serpin.
Yürekleri keskin bir bıçakla ufaltın.
Ateşte acı biber de közlediyseniz ne âlâ. Küçük bir lavaş parçasına biberle birlikte sararak yiyin.
Mideniz de damağınız da bayram edecek.
Afiyet olsun, sağlıcakla.


4 yorum:

  1. Öncelikle ellerinize sağlık; yemeğin ismi kafama takıldı çünkü; sizin anlatmış olduğunuz kebap benim bildiğim tantuni kavrularak ve etin slaş doğranmasıyla oluyor. Bunu bir adanalı olarak söylüyorum, katılırmısınız bilmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bunun normal tantuni olmadığını biliyorum. Doğrama şeklinden yola çıkarak tantuni dedim ben. Ama sanırım düzeltmem gerek.
      Saygılarımla.

      Sil
  2. Ben de sakatat konusuna eğilmiştim tam da bu aralar. Peki mangal yoksa napcaz evde? nasıl bir pişirme yöntemi önerirsiniz? hafif tereyağında kavursak mesela olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tereyağını pek sevmediğim için nerdeyse hiç kullanmıyorum. Ama yüreği zeytinyağı ve varsa taze kekik ile pişirirseniz de süper olur. Biraz acı pul biber az da köri tadını daha da yükseğe taşır. Deneyin bence, yürek cidden çok güzel bir şey. Teşekkürler.

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya