12 Haziran 2014 Perşembe

0 Domateste Deniz Börülcesi

Domateste Deniz Börülcesi

Domateste Deniz Börülcesi
Domates çanağında deniz börülcesi sunmak göz alıcı bir seçim... Tadı ise mükemmel.

Malzemeler:

Yarım bağ deniz börülcesi
4-5 orta boy domates
Limon
Karabiber

Hazırlanışı:

Deniz börülcelerini iyice yıkayın.
On beş dakika kadar kaynar suda haşlayın. Ocaktan almadan önce dalından kolayca sıyrıldığını kontrol etmekte fayda var. Deniz börülcesi kılcal dallı  olduğundan tam pişmesi gerekiyor. Tam pişerse dalından çeker çekmez sıyrılıyor.
Deniz börülcesi piştiyse rengini koruması için kaynar sudan alır almaz ya buzlu suya koyun ya da bir iki dakika kadar soğuk suya tutun.
Deniz börülcelerini dalından sıyırınca hepsini düzgün bir şekilde üst üste koyun.
Domatesleri yanlamasına ortadan ikiye bölün. Bir kaşık ile çekirdek kısmını oyun.
Domatese sığacak şekilde bir miktar deniz börülcesi alın. Börülcelerin tam ortasından tutup her iki ucunu domatesin içine koyun ve çevirerek oturtun. Her bir domates için aynı işlemi uygulayın.
Limondan bir halka dilim kesin. Limon diliminde doğal üçgen şekli vardır. O halkadan üçgenler kesin. Her bir domatese börülcelerin yanına sıkıştıracak şekilde limon üçgeni koyun.
Çok az taze çekilmiş karabiber serpin. İşlem bu kadar.
Gerçekten de göz alıcı bir seçim, hiç planlamadan böyle yapmak geldi aklıma. Olur da yaparsanız mutlaka bu şekilde servis etmenizi öneririm.
Afiyet olsun, sağlıcakla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya