20 Haziran 2014 Cuma

2 Sebze Yatağında Tereyağlı Hindi

Sebze Yatağında Tereyağlı Hindi

Sebze Yatağında Tereyağlı Hindi
Artık her herden tavuk yemeyin uyarısı geliyor. İnsan acaba tavuk mu yiyorum yoksa GDO mu diye merak etmiyor değil tabi. Ya köy tavuğu ya da köy hindisi yemek gerek sağlığımız açısından.
Köy tavuğu ve hindisi biraz geç pişseler de sağlıksız olanlarından yemekten kat kat daha iyidir. Fotoğrafta da gördüğünüz üzere hindi göğsü kullandım. Yok ben hindi yemem diyenler için mükemmel bir fırın sebze tepside duruyor. Tercih sizin.

Malzemeler:

1 bütün hindi göğsü (artık çoğu kasapta bulunuyor; ama kasap güvenilir olmalı)
4 adet patates
1 baş kuru soğan
2 adet kapya biber
2 adet havuç
4-6 adet domates
1 baş sarımsak
1 kibrit kutusu kadar tereyağı
2 dal taze kekik
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Hindi ve sebzelerin eşit oranda pişmesi için hindinin öncede düdüklü tencerede pişirilmesi çok önemli.
Hindiyi düdüklü tencerede, üstünü bir parmak geçecek şekilde su doldurarak yarım saat pişirin.Bu suya 1 tatlı kaşığı tuz da eklemeyi unutmayın.
Hindi düdüklüde pişerken tüm sebzeleri yıkayıp halka halka doğrayın. Çok az zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin. Elinizle sebzelere yedirin. Ve bu sebzeleri tepsinin altını kapatacak şekilde dizin.

Hindiyi düdüklüden çıkartın. Biraz soğumasını bekleyin. Küçük bir kaseye tereyağı, 1 tatlı kaşığı kadar karabiber ve kırmızı toz biber, 2 dal taze kekiğin yapraklarını ekleyerek tereyağını iyice karıştırın.
Bu karışımı hindinin her tarafına, hatta derisinin altına da sürün. Hindiyi sebzelerin üstüne oturtarak 200 derecelik fırında 40-45 dakika, hindi iyice kızarana dek pişirin.
Çok sağlıklı bir o kadar da lezzetli bir yemek, eminim çok seveceksiniz.
Şimdiden kolay gelsin, afiyet olsun.









2 yorum:

  1. Çok nefis görünüyorr..Hindi ne güzel kızarmış..ellerinize saglik..

    YanıtlaSil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya