6 Haziran 2014 Cuma

12 Evde Biberiye Yetiştirme

Evde Biberiye Yetiştirme

Evde Biberiye Yetiştirme

Özellikle et yemeklerinin vazgeçilmez baharatına marketlerde iki dalına bir sürü para vereceğinize evde kendiniz yetiştirin, taze taze tüketin.
Biberiyenin faydaları saymakla bitmiyor zaten. Hafızaya, migrene, mideye ve daha bir sürü hastalığı iyi geliyor. Biberiye aynı zamanda kurutulup çay olarak da tüketilebiliyor.

Ben fotoğraftaki biberiyeyi bir fidancıdan satın aldım. Her mevsim yeşilliğini koruyor. Özellikle yazın suyunu ihmal etmemek gerekiyor.
Marketlerde 2-3 dalına 3-4 lira para istiyorlar. Ben 10 liraya satın aldım. Yıllarca da yeşil kalacak inşallah.
Biberiyeyi dalların en üst kısmından makas yardımıyla kesebilirsiniz. Kestiğiniz yer kuruyor ama yan taraftan tekrar uzamaya başlıyor. Yani gönül rahatlığı ile kesebilirsiniz.
Sağlıcakla kalın. 

12 yorum:

  1. merhaba, yine çok güzel bir paylaşım olmuş yayınlarınızın hepsini okuyorum da yorum yapmaya pek fırsatım olmuyor...
    benimde kayınvalidemin bana verdiği biberiyeme gözüm gibi bakıyorum:) dalından kopartarak ekip çoğaltıyor biberiyenin çayını hiç denemedim ama ben yağından yararlanıyorum küçük bir kavanoza yapraklarını doldurup saf zeytinyağını ekliyorum 1-1,5 ay karanlık serin bir yerde bekletiyorum özellikle morluk ve yaralanmalara yağı iyi geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, onur duydum. İnsan sevdiği bitkilere gözü gibi bakıyor gerçekten de. Çayı da çok güzel oluyor. Biberiyem biraz daha büyüsün yağını da tarifinizle yaparım inşallah.
      Çok teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.

      Sil
  2. Bibetiye o kadar güzel bir kokuya sahip ki kullanmadan da yetiştirmek isterim ben :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çevrenizde fidan satan bir yer varsa onda bulabilirsiniz. Bence her evde olması gereken bir bitki.
      Teşekkürler, sağlıcakla.

      Sil
  3. Çok güzel bir paylaşım gerçekten arada bi böyle yeşilliklere meşgul edin gözlerimizi..
    Benim de biberiyem öyle durur hep penceremdeki saksıda..arada bir yanından geçip üzerine sürünce elimi mis gibi kokusu kalıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırada bezelyelerim var, onlar da büyür bezelye verirse eklerim buraya inşallah.
      Kokusu da tadı da mis gibi, etin de vazgeçilmezi.
      Teşekkürler, sağlıcakla.

      Sil
  4. Bizim de terasımızda biberiyemiz var maydanoz nanelerimizin yanında dayanıklı bir bitki insanın elinin altında olması gerçekten çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taze taze bu tür baharatsı bitkilerin el altında olması gerçekten de çok güzel. Çok teşekkür ederim, saygılarımla.

      Sil
  5. Ev de yalnız biberiye değil bir çok yeşilliği yetiştiriyorum. Balkonda nane, maydanoz, yeşil soğan, tere yetiştirebiliyorum. Küçük bir bahçe yani. Biberiyenin kokusu benimde çok hoşuma gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de balkonumda biberiye, fesleğen, yeşil soğan, biber, domates, salatalık, maydanoz yetiştiriyorum. Bitki yetiştirmek güzel şey.
      Teşekkürler.

      Sil
  6. Biberiyem kurumaya başladı ne yapabilirim yardım cı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurumaya başladıysa kurtarmak maalesef biraz zor oluyor. Benim de başıma geldi çünkü. Kurusa da sorun etmeyin, birçok büyük markette veya fidancılarda satılıyor zaten. Alıp daha dikkatlice bakarsınız. Teşekkürler.

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya