9 Haziran 2014 Pazartesi

4 Patlıcan Yatağında Dana Kavurma

Patlıcan Yatağında Dana Kavurma

Patlıcan Yatağında Dana Kavurma
Bu yemek aslında Ali Nazik ve Hünkar Beğendi'den yola çıkılarak yapıldı. Patlıcan ezmesi Ali Nazik tarifi ile yapıldı. Dana kavurması ise Hünkar Beğendi'nin aksine domatessiz, soğansız, bibersiz kavurma oldu. Yani aslında tam olarak ikisi de değil; ama ikisine de çok benziyor. Lezzetine gelirsek, bence gayet iyi oldu. Denemekte fayda var.

Malzemeler:

2 adet büyükçe bostan patlıcan
250 gr dana kuşbaşı
1 çorba kaşığı süzme veya 3 çorba kaşığı normal yoğurt
Zeytinyağı
1 Diş sarımsak
Kekik
Karabiber
Pul biber
Kırmızı acı toz biber
Tuz

Hazırlanışı:

Ben patlıcanları ızgara tavada közledim. Siz isterseniz fırında da közleyebilirsiniz.
Patlıcanların her bir yüzünü yaklaşık beş dakika közlediğim için ortalama közleme işlemi 20-25 dakika sürdü.
Bu esnada dana kuşbaşı eti tavaya alıp çok az su ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek pişirmeye başlayın. Et suyunu çektikten sonra 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave ederek eti kavurmaya başlayın. Karabiber, taze veya kuru kekik ekleyin. Etler kısık ateşte kavrulurken patlıcanlar muhtemelen közlenmiş olacaktır. Elinizi yakmadan patlıcanları dikkatlice soyun. Bir bıçakla sürekli vurarak doğrayın. Yoğurt, 1 diş dövülmüş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuz ekleyerek iyice karıştırın. Servis edeceğiniz tabaklara yayarak koyun.
Etleri kavrulur kavrulmaz patlıcanların üzerine koyun. Aynı tavada 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı veya tereyağı kızdırıp pul biber ve kırmızı acı toz biber yakın. Bu sosu da etlerin üstüne döktükten sonra servis edebilirsiniz. Tabağı da dilediğiniz gibi sebzelerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun, sağlıcakla.

4 yorum:

  1. Günaydın :)
    Önce hem tarifinize hem de ellerinize sağlık :)
    Bir de mimledim sizi yapmak isterseniz tabiki :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın. Çok teşekkür ederim. Mimlendim demek. Hemen bakacağım yazınıza. Tekrar teşekkür ederim.

      Sil
  2. Günaydın,bencede nefis görünüyor..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya