15 Eylül 2014 Pazartesi

0 Çilekli ve Şeftalili Crumble

Çilekli ve Şeftalili Crumble
Çilekli ve Şeftalili Crumble
Semt pazarında taze çilek bulmuşken ve şeftalinin de tam zamanıyken bu güzel  tatlıyı yapmak şart oldu. Bu tarifi sevgili eşimle bir uçak dergisinde okumuştuk. Tarifte çilek yerine böğürtlen vardı. Taze böğürtlen bulma şansımız da olmadığı için biz de çilekle deneyelim dedik. Tereyağlı olduğu için tereyağı sevmeyenler margarin de kullanabilir. Yapması çok pratik olan bu kıtır tatlıyı mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler: 

2 su bardağı dolusu taze çilek
1 adet olgunlaşmış şeftali (küp küp kesilecek)
1 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
100 gr tereyağ

Hazırlanışı: 

Şeftali ve çilekleri küçük bir borcam tepsisine dizin. Rondo kabına un, şeker ve tereyağını atıp karışım topak topak oluncaya kadar rondodan geçirin. Bu karışımı meyvelerin üzerine elinizle serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında karışım kızarana dek pişirin.
Sıcak sıcak yemeyi denemeyin çünkü dilinizi yakma ihtimaliniz çok yüksek.
Dışarıda oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun,  sağlıcakla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya