11 Mart 2015 Çarşamba

4 Izgara Antrikot Nasıl Yapılır?

Izgara Antrikot Nasıl Yapılır?
Izgara Antrikot Nasıl Yapılır?
Antrikot dananın en lezzetli kısmı sayılıyor. Yapısındaki yağ antrikotu hem yumuşak hem de lezzetli kılıyor. Antrikot alıp yemek istiyorsanız bildiğiniz bir yerden almanızı tavsiye ediyorum. Bir dilim antrikot kalınlığı 2-2,5 cm arasında olmalı. Ve antrikotu kesinlikle dövdürmemeniz gerekiyor.
İyi bir et aldıktan sonra gerisi oldukça pratik, iş tamamen size kalıyor.

Malzemeler:

Antrikot
Deniz tuzu
Karabiber
Zeytinyağı
Taze biberiye ve dilerseniz kekik

Hazırlanışı:

Antrikot pişirmek için en uygun tava döküm demir ızgara tava. Ancak döküm demir ızgara tava yoksa kaplama bir ızgara tava da kullanılabilir.
Tavayı ocağa alıp altını iyice açın. Tava iyice ısınmalı. Elinizi tavanın 10 cm yukarısından tutup sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. Elinizi üç saniye kadar tutabiliyorsanız uygun sıcaklığa gelmiş demektir.

Etin buzdolabından bir saat önceden mutlaka çıkarılması gerekiyor.Böylece et pişirmek için uygun sıcaklığa geliyor.

Antrikotun bir yüzüne deniz tuzu ve tane karabiber çekin. Birkaç damla zeytinyağı da damlatıp elinizle ete yedirin. Eti tavaya bırakın etin bir tarafı pişerken diğer tarafına da tuz, karabiber ve zeytinyağı yedirebilirsiniz. Etin her bir tarafını orta pişmişlik için iki buçuk dakika pişirmek yeterli.
Pişirdiğiniz tarafa biberiye ve kekiği de sürmeyi unutmayın.
Eti pişirdikten sonra mutlaka en az 3 dakika dinlendirin. Böylece etin suyu tekrar ete eşit olarak dağılacaktır.

Antrikotun yanında fırınlanmış patates ve havuç da yiyebilirsiniz. Hem çok pratik hem de çok lezzetli bir yemek. Afiyet olsun.


4 yorum:

  1. teşekkürler. Et konuusnda malesef biraz kötüyüm. Bilgiler için teşekkürler. Bu yöntemle yapıyordum. Izgara Antrikot çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. I see with pleasure that you are taking advantage of optimally both Rosemary and thyme that you have at home, a rib-eye steak, which at first glance looks delicious and very appealing.
    Big hug dear friend.

    YanıtlaSil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya