19 Ekim 2014 Pazar

3 Ayranın Faydaları ve Çocuklarımız

Ayranın Faydaları ve Çocuklarımız
Ayranın Faydaları ve Çocuklarımız
Özellikle son 20 yıldır Fast-Food kültürü maalesef çok büyük bir gelişme gösterdi. Yapılan reklamlar çocuklarımıza sağlıksız yiyecek ve içecek sevgisi aşılıyor. Bunların en başında da gazlı içecekler geliyor tabi ki. Çocuklarımızın sağlıksız içecekler sevmesinde en büyük sorumlu yine biziz aslında; çünkü bizden ne görüyorlarsa onu yiyip içiyorlar. Bir reklam ne kadar alttan alttan sağlıksız içecekleri çocuklara aşılasa da bizler buna engel olabiliriz.
Çocuklarımıza kola yerine ayran içmeyi sevdirebilirsek sağlıklı nesiller yetiştirmede en önemli adımlardan birini atmış oluruz. Kola ve diğer gazlı içecekler ne kadar zararlıysa ayran da o kadar faydalı.
İnternetten yaptığım araştırmalara göre; Ayran birçok vitamini barındırıyor. Özellikle B vitaminleri açısından çok zengin. Sindirim sistemine katkısının olduğu gibi kemik gelişiminde de önemli rol oynuyor.
Günde bir bardak içildiğinde kan için gerekli potasyumu da sağlıyor. Başta çocuklarımız sonra da biz yetişkinlerin günde mutlaka bir bardak ayran içmesini diliyorum.

Sağlıklı bir nesil yaratmamız dileğiyle, sağlıcakla kalın.

3 yorum:

  1. evet yeterince önem verilmeyen çok önemli bir değerimiz!

    YanıtlaSil
  2. Bende üç çocuk annesi olarak çocuklarıma örnek olmaya çalışıyorum ama bu nereye kadar gider bilemem,kızım 20 yaşına girdi,üniversitede okuyor,tüm gün dışarda olduğu için hazır yiyecek ve içeceklere yöneliyor,evimizin küçükleri ise gazlı içeceğin tadını fazla bilmezler,içtikleri bir elin parmaklarını geçmez,miniklerim biri yedi yaşında,onun küçüğüyse 5 yaşında, henüz çayın tadını bile bilmiyor,her zaman süt,ayran, meyve suyuyla idare ettiler bugüne dek,hatta çay veya gazlı içecek içen yaşıtlarını gördüklerinde şaşırıyorlar,fast food kültürüne zaten karşıyım yılda bir kez belki iki kez oluyor,her zaman sağlıklı yiyecek içeceklerle onları besleyip büyüdüğünü görmeyi isterim,çok faydalı bir yazı,kendi adıma çok teşekkür ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda herkes sizin gibi duyarlı olmalı, sağlıklı nesillere ihtiyacımız var çünkü. Ben teşekkür ederim, saygılar:-)

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya