1 Temmuz 2014 Salı

4 Limonlu Meyan Kökü Şerbeti (Şekersiz)

Limonlu Meyan Kökü Şerbeti (Şekersiz)

Limonlu Meyan Kökü Şerbeti (Şekersiz)
Ülkemizde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaz aylarında sıkça tüketilen meyan kökünün faydaları saymakla bitmiyor. Ses kısıklığına iyi gelir, balgam sökmede ve öksürük gidermede meyan kökünün önemli bir etkisi var. İdrar sökücü etkisi olan meyan kökü aynı zamanda mide ve mide rahatsızlıklarına da iyi geliyor. Tadı hafiften acımsı olduğu için gençler pek sevmiyor. Meyan kökü şerbeti tüketimi de diğer tüm bitkisel çaylar gibi kontrollü tüketilmeli. Fazla tüketildiği zaman eklemlerde ödeme sebep olabiliyor. Potasyum kaybı da yarattığı için şerbeti içtikten sonra muz veya kuru üzüm yenmesi de tavsiye ediliyor.
Ramazan ayında insanlar çok susadığı için iftarda çok şekerli içecekler tüketmek yerine meyan kökü şerbeti tercih etmeli. Meyan kökünü hemen hemen her baharatçıda rahatlıkla bulabilirsiniz.

Malzemeler:

Bir limon büyüklüğünde meyan kökü (fotoğrafta gördüğünüz miktar kadar)
1 limon
Deterjansız yıkanmış bir tülbent
1 kabuk tarçın
2 Litre su


Hazırlanışı:

Meyan kökü ve kabuk tarçını tülbentin içine koyup tülbenti sıkıca bağlayın.
Bir sürahiye veya başka bir kaba 2 litre su doldurup içinde meyan kökü ve tarçın olan tülbenti bu suya batırın. 1 limonu da suyun içine sıkarak limon kabuklarını da suya atın.
En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra meyan kökünü sudan çıkarabilirsiniz.
İftarda şekerli ve gazlı içecekler yerine meyan kökü şerbeti içmenizi öneriyorum. Unutmayın, sağlığınız her şeyden daha değerlidir.
Sağlıcakla.



4 yorum:

  1. Meyan kükü tarifine bayıldım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ben de meyan kökü şerbeti arıyordum , aa bi baktım senin siten çıktı yihuuu ne güzel di mi :) aklıma gelmedi önce sitene bakmak hiç yapacağını sanmazdım , iyi ki de yapmışsın bu içeceği. Hiç içmedim bilmiyorum nasıl bir içecek ama merak ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevap biraz geç oldu. Umarım denemişsindir. Tarif ararken benim bloguma denk gelmen çok sevindirici. Meyan kökü şerbeti çok faydalı ve sağlıklı bir içecek. Ancak günde bir bardaktan fazla içmek tersine zararlı olabiliyor.
      Denemediysen hala, tadını ya çok seveceksin ya da bir daha içmeyeceksin. O türden bir içecek.
      Çok çok teşekkür ederim:-)))

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya