16 Temmuz 2014 Çarşamba

15 Mantarlı, Sebzeli Bulgur Pilavı

Mantarlı, Sebzeli Bulgur Pilavı

Mantarlı, Sebzeli Bulgur Pilavı
Ramazan ayında yapılabilecek en besleyici ve en sağlıklı bulgur pilavı sanırım sebzeli olanlarıdır. İçinde bir de mantar oldu mu pilav, sebzeli bulgur olmaktan çok daha başka bir hâl alır. Daha önce sebzeli pilavlar yaptım elbette ama mantarlısını ilk kez denedim. Mantar lezzet seviyesini birkaç basamak daha da yükseltiyor bence. Sebzeli bulgur seviyorsanız ve şimdiye kadar mantarlısını denemediyseniz bu pilavı mutlaka yapmanızı tavsiye ediyorum. Çok seveceğinize garanti veriyorum.

Malzemeler:

Yarım paket kültür mantarı
2 adet domates
1 adet kemer patlıcan
1 adet havuç
1 adet kırmızı sivri biber
1 adet yeşil sivri biber
1 adet kabak
1 küçük baş kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 su bardağı şehriyeli veya pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Kekik
Pul biber
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı: 

Mantarları temizleyerek dörde bölün. Pilavı pişireceğiniz tencereye mantarları atın. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin. Mantarlar suyunu çekince 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Domates hariç diğer tüm sebzeleri, sarımsakları ve soğanı dilediğiniz gibi doğrayarak mantarlarla kavurun. Küçük bir kasede salçayı sulandırarak tencereye dökün. Birkaç dakika salçanın da kavrulmasını sağlayın. Karabiber, kekik ve pul biberden arzu ettiğiniz kadar serpin. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayarak tencereye atın. Birkaç dakika bu şekilde karıştırarak pişirin. Bir su bardağı bulgurunuzu tencereye dökün. Malzemelerin üstünü sadece bir serçe parmağı kalınlığında geçecek kadar su ekleyin. 2 çay kaşığı tuz atın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekince ocağın altını kapatın. Pilavı beş dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Çok lezzetli olacağından hiç şüpheniz olmasın. Afiyet olsun, sağlıcakla.

15 yorum:

  1. Hakkı bey gerçekten çok güzel olacak gibi duruyor. En kısa zamanda yapmamız gerekli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Deneyip beğenmeniz dileklerimle. Saygılar.

      Sil
  2. Bulgur pirinç gibi yumuşak olmadığı için sertliğini giderecek sebzelerle en azından kuru soğan ve domatesle pişirmek şart oluyor. Sebze çeşitleri çoğalınca da lezzet artıyor. Afiyet, şeker olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi bulguru sebzelerle pişirmek çok daha mantıklı. Bol sebzeyle pişirince lezzetine doyum olmuyor. Çok teşekkür ederim, saygılar.

      Sil
  3. Definitely a recipe that can not be left to prove, either with rice or bulgur, simply delicious and I mean heart. A big hug!

    YanıtlaSil
  4. Blogumda Dostluk ve Sevgi Ödüllerinden sizede verdim,alirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnuniyetle, çok teşekkür ederim. Onur duydum.

      Sil
  5. OOo çok hoş çok!

    YanıtlaSil
  6. Süper olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Cook doyurucu,vitaminli olmus.Görüntü cezbedici.Elinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Siz de denemelisiniz bence. Saygılar.

      Sil
  8. Hakkı bey görselleriniz ve tarifleriniz harika...elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim. Teşekkür ederim, sağlıcakla.

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya