9 Temmuz 2014 Çarşamba

6 Şekersiz Şeftali Sorbe

Şekersiz Şeftali Sorbe
Şekersiz Şeftali Sorbe
Mübarek Ramazan Ayı'nın yaz mevsimine denk gelmesinden dolayı açlıktan çok susuyoruz. Dolayısıyla serinleme ihtiyacı hissediyoruz.
Ben de bu sorbeyi çok susadığım bir anda yapmaya karar verdim. Madem şu an serinleyemiyorum en azından iftarda serinleyecek bir şeyler yapayım dedim. Buzdolabında şeftali vardı. Hiç araştırmadım yapan var mıdır, güzel olur mu acaba diye? Hemen yapayım da iftara yetişsin dedim. Açıkçası tadının iyi olacağını düşünmüyordum. İftarda tam kıvamına gelmişti. Yediğimde "Ben bunu daha önce neden yapmadım ki" diye sordum kendime. Şekersiz ve sadece üç malzeme ile bu kadar lezzetli bir sorbe olacağı aklıma bile gelmemişti. Çocuklarınıza gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz tamamen doğal üç malzemeden oluşan bu sorbeye bayılacaksınız. Hatta bu yazıyı okur okumaz yapmaya başlamanızı tavsiye ediyorum.

Malzemeler: 

4 adet şeftali
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı:

Şeftalilerin çekirdeklerini çıkarın. Bal, yoğurt ve şeftaliyi 3 dakika boyunca rondodan geçirin. Plastik bir kapta buzluğa atın. Yaklaşık 3-4 saatte tam kıvamına geliyor. Eğer yenmeyecek kadar sertleşmişsse dışarıda sadece 10-15 dakika bekleyince yenecek kıvama geliyor.
Tadının ne kadar lezzetli olduğuna siz de şaşıracaksınız. Üstelik çok sağlıklı. Afiyet olsun.





6 yorum:

  1. Tarif çok guzel seftalili hiç denemedim muz ve çilek ve vişne genelde yogurda minik dograyip az şeker koyardım doldurmadan yerlerdi bi nevi danino :)) denicem bunu teşekkür ederim ddgk81

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeftali gerçekten lezzetli oldu. Teşekkürler, sağlıcakla.

      Sil
  2. ben bu tarifi çoook beğendim yaa ne kadar basit kesinlikle yapabileceğim bir tarif :). ellerine sağlık tadı biraz meyveli yoğurt gibi mi oluyo?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yapabilirsiniz. Meyveli yoğurttan çok daha güzel bence, serinletici.
      Teşekkürler, sağlıcakla.

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya