25 Temmuz 2014 Cuma

3 Havuçlu, Mantarlı But Sarma (Sodalı)

Havuçlu, Mantarlı But Sarma

Havuçlu, Mantarlı But Sarma
Bu tarifi diğerlerinden ayıran en önemli özelliği su yerine maden suyu kullanılması. Nasıl bir etkisi olabilir ki diye düşünebilirsiniz elbet. But kaslı bir yapıda olduğu için tavuk göğsü yumuşaklığının aynısını vermek normalde zordur. Ama maden suyu kullandığım için but kısa süre pişmesine rağmen yumuşacık oldu. Tadında fark yok ama yumuşak bir doku isteyenler mutlaka soda ile denemeli. Ayrıca havuç ve mantar tavukla birlikte çok iyi bir üçlü oluşturuyor, denemeniz dileğiyle.

Malzemeler (4 Kişilik):

8 adet tavuk butu
2 adet havuç
6 adet kültür mantarı
Bir kibrit kutusu kadar kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 Şişe maden suyu
Köri
Zerdeçal
Karabiber
Kekik
Zeytinyağı
Tuz
24 adet kürdan

Hazırlanışı:

Tavuk butlarını sarabilmek için kemiklerinden ayırmamız gerekiyor. Aldığınız kasap veya market size butları kemiklerinden ayırabilir. Tabi keskin bir bıçakla kendiniz de dikkatlice ayırabilirsiniz.
Kemiğinden ayrılmış butları tek tek üstlerine streç film çekerek bir tavayla vurarak düzleştirin.
Her bir buta dilediğiniz kadar tuz ve karabiber serperek dinlenmeye bırakın.
Havuçları elma veya patates soyacağı ile soyun. Daha sonra aynı soyma bıçağı ile ince şeritler halinde dilimleyin. Mantarları ince ince doğrayın.
2 yemek kaşığı ile mantar ve havuç dilimlerini kavurmaya başlayın. Tuz, karabiber, köri, kekik ve zerdeçal serperek yumuşayana dek pişirin.
Her bir buta önce bir miktar kaşar peyniri sonra da mantar-havuç karışımından koyun.
Butları dikkatlice sararak her bir butu üç kürdanla açılmaması için tutturun.
Tüm but sarmalarını bir tavaya dizin. Bir şişe maden suyunu tavaya dökerek tavayı bir kapakla kapatın. Orta ateşte maden suyu çekilene kadar pişirin. Maden suyu çekilince butları kızartmaya devam edin.
Butları kızardıktan sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Mutlaka denemeniz gereken bir tarif. Kesinlikle çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun.


3 yorum:

  1. Bu ne böyyyleeeeee!!! Şahane

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadı da şahane, denemeniz dileğiyle. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ooo!Harika fikir sodalamak! Tebrikler!

    YanıtlaSil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya