21 Şubat 2014 Cuma

0 Soğan Çorbası (Detoks Niyetine)

Soğan Çorbası (Detoks Niyetine)

Bu çorbayı Jamie oliver'in tarifinden yola çıkarak yapmaya başladım. Tarif İngiliz tarzı bir tarifti. Ama yapmaya başladıktan sonra çorbayı bir şekilde yerelleştirmeyi başardım. Çorba aynı zamanda detoks etkisinde. Denemenizi tavsiye ederim.

Soğan Çorbası (Detoks Niyetine)

Malzemeler ( 4 kişilik ) :

6 baş orta boy kuru soğan
3 baş kırmızı soğan
12 adet arpacık soğan
6 yaprak adaçayı ( varsa tazesi)
1, 5 litre su ( tavuk veya et suyu olursa süper olur)
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı balzamik sirke
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul
Biber
İsot
Kekik

Hazırlanışı :

Soğanları (arpacık soğanlar hariç) soyup ortadan ikiye bölün. Hilal şeklinde ince ince doğrayın. Bir tencereye 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı döküp arpacık soğanlarla birlikte tüm soğanları kavurmaya başlayın. Birkaç defa karıştırıp soya sosu, adaçayı yapraklarını ve balzamik sirkeyi ilave edin. Ocağı kısın ve kapağı kapatıp yarım saat pişirin. Bu sürede soğanlar karamelize olacak ve renk degiştirecektir. Tuz ve diğer baharatları serperek biraz daha kavurun. 1,5 litre kaynar suyu veya tavuk suyunu ekleyerek 20 dakika daha pişirin. Servis kaselerine aldıktan sonra zevkinize göre yeşil soğan, ceviz serperek servis edebilirsiniz. Çok seveceğinize eminim. Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya