27 Temmuz 2014 Pazar

2 Bayram ve Kahvaltı

Bayram ve Kahvaltı
Bayram ve Kahvaltı
Ramazan Ayı'nın yaz mevsiminde olmasından dolayı zorlu bir ay geçirdiğimiz yadsınamaz. Havalar çok çok sıcaktı. Birçok insan özellikle de yaşlılar sağlık sebeplerinden ötürü oruç da tutamamıştır. Dilerim ki yüce Allah tüm oruçlarımızı, dualarımızı ve namazlarımızı kabul eder.
Ramazan'da dikkat ettiğimiz en önemli unsurların başında muhakkak ki sağlıklı beslenme geliyordur. Kendi yayınladığım iftar menü önerilerindeki seçimler de hep hafif yemeklerden yana oldu zaten.
Bir şekilde Ramazan bitti ve yarın Ramazan Bayramı. Yarınki beslenmemize çok ama çok dikkat etmemiz gerektiği de aşikar.
Vücut bir ay boyunca dinlene dinlene bugüne geldi, yarın vücudumuza yüklenmek sağlığımız açısından önemli riskler oluşturabilir. Zaten doktorlar ve beslenme uzmanları da özellikle bayramın ilk günü beslenmemize dikkat etmemiz gerektiğini söylüyor.

Peki beslenme açısından günü nasıl geçirmeliyiz?
Bayram günü herkes genelde ağır bayram yemekleri hazırlar, bol şerbetli tatlılar da yemeğin hemen arkasından gelir.
Bayram sabahı yapmamız gereken en önemli şey iyi bir kahvaltı. Kahvaltı yapmadan dışarı çıkmamalı ve güne bayram yemeği ile başlamamalıyız.
Güzel bir kahvaltı, hafif bir yemek ve bir dilimi geçmeyecek şekilde tatlı... Unutmayın sağlığımız her şeyden daha değerlidir.
Blogda Kahvaltılıklar kategorisinden birçok kahvaltılık tarife ulaşabilir, bayram kahvaltınız için bu tarifleri hazırlayabilirsiniz.
Sağlıcakla...

2 yorum:

  1. Sağlıkla ve huzurla geçecek bir bayram diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı Bayramlar Dilek abla, güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle. Saygılar.

      Sil

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya