2 Aralık 2013 Pazartesi

0 Sebzeli-Mantarlı Tavuk Sarma

Sebzeli-Mantarlı Tavuk Sarma
Sebzeli-Mantarlı Tavuk Sarma
Bugün sizlerle yapması kolay, maliyeti düşük ve görsel açıdan şık bir yemek paylaşacağım. Beğeneceğinizi umuyorum, afiyet olsun.

Malzemeler ( 4 kişilik )
4 adet tavuk göğsü
Tuz
Karabiber

İç malzemesi

200 gr kültür mantarı
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet tatlı şili biberi
2 adet acı kıl biber
Taze veya kuru biberiye
Taze veya kuru kekik
1 adet yaprak yaprak kesilmiş havuç
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Servis için

Roka
Dijon Hardalı

Hazırlanışı :

Öncelikle iç malzememizi hazırlayacağız. Mantarları, biberleri ve havucu doğrayıp hepsini birlikte tavaya atıp orta ateşte yumuşamalarını bekleyeceğiz. Mantarlar suyunu çektikten sonra iki kaşık zeytinyağı ilave edip kavuralım. Tuz, karabiber, kekik ve biberiye de ekleyip son kez karıştırdık mı tamamdır.
İç malzememizi tavada soğumaya bırakıp tavuk göğüslerini hazırlayalım.
Tavuk göğüslerini keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölüp bir bardak yardımıyla etimizi dövüp inceltelim. Tuz ve karabiber serpip iç malzememizi etin ortasına koyup saralım. Sarmanın açılmaması için eti kürdanla birbirine tutturalım. Tüm sarmaları hazırladıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Sarmaların üzerine taze çekilmiş karabiber ve tuz serpelim.
Fazladan mantar kaldıysa tavukların arasındaki boşluğa dizelim. Mantarların içine de yeşil soğan ve köz biber doğrayıp koyalım.
Önceden 200 dereceye getirdiğimiz fırına yemeği verebiliriz.
Sarmaların üstü kızardı mı yemeğimiz pişmiş demektir.
Sarmalarımız dinlenirken servis tabağımızı hazırlayabiliriz. Rokaları servis tabağımıza koyup bir köşeye de hardal koyalım. Hardalın üzerine balzamik sirke dökersek daha lezzetli olur.
Dinlenen tavuk sarmalarımızı bıçak ile eğimli bir şekilde dilimlere ayırıp rokanın üzerine koyalım.
Yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek de Yemek 2014. 5846 Sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre "yemekdeyemek.net" içinde yayınlanan tüm fotoğrafların, grafiklerin ve yazıların hakları saklıdır. Tamamen, kısmen veya değiştirilerek dahi olsa, izinsiz ve kaynak gösterilmeden, hiçbir yazılı ve dijital medyada yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve dağıtılamaz - Blogger Destekli

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya